Lifestyle - Hedonizam

Najskuplje stvari koje je Bil Gejts ikada kupio

Bil Gejts je drugi najbogatiji čovek na planeti i iako važi za skromnu osobu, on ponekad zna da potroši ogromne količine novca na stvari koje ga privlače...

Za razliku od drugih milijardera, Gejts svoje bogatstvo uglavnom troši na donacije i istraživanja koja pomažu čovečanstvu i čitavoj planeti.Međutim, kada shvatite koliko novca ovaj čovek ima, onda vam je jasno zbog čega on može da kupi i kuće od nekoliko stotina miliona i zanimacije o kojima mnogi mogu samo da sanjaju.

Gejts je nekoliko puta govorio da ne voli skupe aksesoare, odeću pa čakn i autombile. Sat koji on nosi košta 10 dolara, autombili koje vozi su prosečni, a odeća nije markirana i vrlo je jednostavna. Međuiim, postoje stvari za koje on želi da da novac, a evo koji su najskuplji pokloni koje je on sebi i svojo porodici priuštio.

1. Dnevnik Leonarda Davinčija

Gejts i njegova supruga Melinda su 1994. godine dali 30 miliona dolara za očuvani dnevnik Leonarda Davinčija u kojima se nalaze njegova razmišljanja i ideje iz svakodnevnog života.

2. Privatni avion BD-700

Ovaj masivni privatni avion košta 40 miliona dolara i jedan je od najvećih privatnih aviona na planeti.

3. Kuća sa trambolina sobom

Gejst je želeo da njegov dom bude idealno utočište za njega i njegovu porodicu pa je izgradio kuću na masivnom imanju u vrednosti od 127 miliona dolara. Čak je napravio i ogromnu trambolina sobu sa plafonima visokim 6 metara, kako bi bezbedno mogao da uživa sa porodicom i svojim prijateljima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group