Postanite bolji kuvar uz novi program kompanije Sony

Za sve ljude koji vole da kuvaju profesionalno ili za sebe i svoje voljene, kompanija Sony objavila je novi program nazvan FlavorGraph, aplikaciju koja koristi tehnologiju veštačke inteligencije kako bi vam omogućila da znate koji sastojci se, u teoriji, dobro slažu sa ostalima…

FlavorGraph koristi sistem dubokog učenja razvijen u pogonu kompanije Sony i od strane istraživača sa  korejskog Univerziteta, koji je odradio istraživanja molekularnih sastava sastojaka i načina na koji se oni koriste tradicionalno u receptima.

Istraživači i programeri došli su do gromne baze podataka koja uključuje profile 1.561 molekula ukusa. Svi ovi molekuli unakrsno su povezani sa gotovo jednim milionom recepata kako bi nastao obrazac u kome se ovi sastojci kombinuju istorijski širom sveta.

Za sada, FlavorGraph program nije naišao ni na jednu uvrnutu ili izvanrednu novu kombinaciju ukusa i većina njih predstavlja nešto što nam je već poznato, nalik keksu ili sladoledima. Istraživači se, sa druge strane, iskreno nadaju da će naići na nova otrkića tokom procesa i daljeg razvoja svog proizvoda, verujući da su tek na početku svog puta.

"Kako se nauka razvija i postajemo sve bolji u prezentaciji hrane, trebalo bi da otrkivamo sve više i više intrigantnih kombinacija sastojaka, kao i novih zamena za sastojke kuhinja širom sveta koji su nezdravi ili neodrživi za proizvodnju."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group