Lifestyle - Hedonizam

Prodaje se kamen sa Meseca za 2.5 miliona dolara

Još jedan svemirski kamen našao se u prodaji i čeka svog novog bogatog vlasnika...

NWA 12691 je tačan naziv ovog kamena i on je 5. po veličini kamen sa Meseca koji se nalazi na paneti zemlji.On je čak veći od svih uzoraka koji su ikada donešeni sa Apolo misija. Ovaj kamen pao je na planetu Zemlju pre nekoliko miliona godina, tako što je u Mesec udario meteor koji je podigao kamenje visoko iznad mesečeve površine i uputio ih ka Zemlji.

Ovaj kamen prešao je 240.000 miliona milja i stigao je na Zemlju, gde je dugo vremena čekao da bude pronađen. On je oktriven pre 2 godine u Sahari, nakon čega je odnešen na ispitivanje. Sada se ovaj kamen prodaje i to po ceni od 2.5 miliona dolara.

On je veličine fudbalske lopte i ima oko 13. 5 kilograma, što znači da će za njega vlasnik morati da pronađe posebno mesto na kojem će ga držati. Iako ovaj svemirski kamen košta poput najskupljih autombila na planeti, javio se veliki broj zainteresovanih kupaca koji bi želeli da poseduju komad meseca u svom domu.

Foto:Luxurylaunches

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group