Prvi nebeski bazen u Londonu izgrađen između dve zgrade

Velika Britanija je okupana letnjim suncem, stoga su brojni ljudi u Londonu odlučili da krenu ka nebu kako bi se rahladili u plutajućem bazenu, smeštenom na trideset i pet metara visine...

Smatran za prvi "nebeski bazen" na svetu, ovaj providni prostor za kupanje prvi put je dobio svoje zvanične planove tokom 2013. godine, pre nego što su materijali razvijeni i transportovani iz Kolorada.

Smeštena u londonskom Najn Elmsu, konačna struktura bazena smeštena je u visećem položaju između desetih spratova dva luksuzna tornja, u blizini američke ambasade. Trenutno otvoren jedino za one koji žive u ovim blokovima, dvadeset i pet metara dugačag bazen poseduje 400 tona vode, ali je svega pet metara širok i tri metra dubok.

Cene stanova u ovim ekskluzivnim zgradama otišle su u stratosferu od kada je bazen izgrađen, od kojih dvosobni sada imaju cenu od 600.000 funti, dok pojedini nešto veće kvadrature prelaze granicu od milion funti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group