Slika Van Goga se prodaje za 16.5 miliona dolara

Verovali ili ne, ova slika je 1970. godine kupljena za samo 5 dolara...

Remek dela Vincenta Van Goga izuzetno su cenjena u svijetu umjetnosti, a to vrlo jasno pokazuje prodaja njegove prve slike slike koja bi na narednoj aukciji trebalo da donese više od 16,5 miliona dolara. Iako cena slike nije toliko velika kao kod ostalih Van Gogovih slika, pametno je znati da je umetničko delo prodato za samo 5 dolara 1970. godine!

Slika nosi naziv „Seljačka žena ispred seoske kuće“ i nastala je 1885. godine, četiri godine pre smrti slavnog slikara. Priča se da je ovu sliku Van Gog poklonio jendom farmeru kojem je bio dužan novac i da je ta slika bila u njegovoj porodici do 1970. godine, a da je kasnije prodata na nekoj rasprodaji za mizernih 5 dolara, jer prodavac, a ni kupac nisu znali o kojoj je slici reč.

Naravno, sada će ova slika naći svog novog vlasnika, koji će morati dobro da odreši kesu, ako želi da u svom domu poseduje sliku jednog od najpoznatijih slikara svih vremena.

Foto:Luxury Launches

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group