Lifestyle - Saveti

Bil Naj pokazao koje maske su najbolje u borbi protiv korone

Da li su bolje hirurške maske ili one koje pravimo sami?

Bil Naj je ćuveni naučnik i medijska ličnost koji se trudi da svakodnevno otkriva nova znanja i da ljudima pokazuje kako da budu pametniji i zdraviji. Ovoga puta, on je na popularnoj Tik Tok mreži pokazao i demonstrirao koliko zapravo određene maske pružaju zaštitu protiv korona virusa.

Bil je testirao standarne hiruške maske, ali i šalove, ručno napravljene maske i tvrde maske koje sprečavaju disanje prašine.

Njegovi testovi pokazali su da su sve maske dobre i da pružaju odličnu zaštitu, ali da su šalovi i tanke tkanine nedovoljna zaštita i da ih ne trebate nositi. Hirurške maske i građevinske, tvrde maske pokazale su odlične rezultate i sprečavaju potpuni prolazak vazduha, dok su se u ručno napravljene maske od samo 2 parčeta tkanine takođe pokazale odličnim.

@billnye

##WearAMask ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner

♬ original sound - billnye
@billnye

##WearAMask ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner

♬ original sound - billnye

Dakle, ako želite da budete sigurni i da zaštitite sebe, ali i druge od virusa, onda obavezno nosite masku čim ste van svog doma i u pristustvu drugih osoba.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group