Lifestyle - Saveti

Da li akvarijum može stajati na otvorenom?

Ovo je pitanje koje postavljaju mnogi ljubitelji akvaristike...

Akvarijum je sjajan način da oplemenimo naš dom, da se povežemo sa prirodom i da u naše okruženje unesemo prirodnu zen atmosferu koja će nas smirivati, lečiti i opuštati. Oni koji imaju bašte i lepe vrtove, obično žele da ih dopune sa živim svetom, pa otuda nastaju želje za akvarijumima na otvorenom.

Zato se mnogi pitaju, da li je akvarijum moguće držati na otvorenom?

Odmah ćemo vam reći da je odgovor na to pitanje NE. Akvarijumi zahtevaju držanje konstantnih uslova, kako bi ribice bile zdrave i dugovečnije. Dakle, temepratura u akvarijumu mora da bude uvek ista ( ok 26, 27 stepeni), svetlost mora biti određene jačine i ne sme biti nikakvih jakih uticaja koji mogu smetati ribicama, a to je upravo šta će se dešavati ako akvarijum stoji napolju.

Prvi problem koji ćete imati ako imate akvarijum na otvorenom jeste povećana ili snižćena temperatura u zavisnoti od vremena koje se nalazi napolju. Ako temperatura naglo varira, ribice neće moći da prežive. Takođe, ako je akvarijum na direktnom suncu, on će vrlo brzo biti preplavljen algama, od kojih nećete moći da vidite ništa.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih akvarijum ne smete držati napolju, a naravno uticaj mogu vršiti i prašina i buka koja takođe može ugroziti ribice.

Ako želite da oplemenite vašu baštu i vrt, onda vam savetujemo da ugradite neku fontanu ili nešto slično tome, jer tako nećete ugrožavati ribe, a opet ćete imati zen atmosferu koja će vas opustiti.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group