Lifestyle - Saveti

Da li zube treba prati pre ili posle doručka?

Kada vi perete zube?

Velika većina je naučena da treba da pere zube kada se probudi i pred odlazak na sapavanje. Međutim, neki postavljaju pitanje, da li je jutarnje pranje zuba efikasno, ako odmah posle pranja uzmemo da jedemo.

Zato neki savetuju da je bolje da se zubi peru posle doručka, kako bi isti bili čistiji duži vremenski period. Ovi saveti počeli su da se pojavljuju na društvenim mrežama, što je alarmiralo mnoge zubare koji su odmah rekli da to NIJE DOBRO.

Zubari se slažu da zubi treba da se peru u jutarnim satima, ali nikako posle doručka.

„Tokom noći, u ustima se skupljaju bakterije koje morate oprati pre doručka. Ako to ne uradite, jelom ćete ih uneti u organizam i tako ošteiti zdravlje. Drugi razlog da to ne radite jeste zato što su zubi osetljivi posle jela, pa ako ih onda budete prali, dodatno ćete nadražiti gleđ i desni, što može smanjiti kvalitet vaših zuba“, rekao je jedan od zubara.

Zubari kažu da zube morate oprati čim ustanete i pre nego što popijete vodu, a ako želite da vam dah bude svež posle doručka, možete usta isprati sa nekom od tečnosti za ispiranje koje imaju aromu mentola ili žalfije.

Foto:Verywell Health

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group