Kako da bez problema očistite kuću

Niko do nas ne voli preterano kućne poslove i na sve načine nastojimo da ih izbegnemo...

Bilo da živite sami, sa partnerkom ili širom porodicom u kojoj ima i dece, kada se radi o spremanju kuće, svi redom prevrću očima, znajući da će biti iscrpljeni i da će im pola dana trebati da dovedu sve u red, te da će isto morati opet da ponove za par dana.

Ovom prilikom otkrivamo vam male trikove, uz pomoć kojih ćete pre svega sprečiti veći nered u kući, a onaj koji ipak nastane sa lakoćom očistiti. Ovi saveti naime nisu kao što ćete možda pomisliti namenjeni samo onima koji su lenji po ovom pitanju, već i svima onima koji bi se radije posvetili nekim drugim stvarima, umesto čišćenju kuće po ceo dan. Takođe, isti će vam još kako dobro doći ako imate svega pola sata do sat pre dolaska gostiju, a ne želite da se sramotite pred istima.

Dakle da počnemo:

- Savet broj jedan, muškarci potrudite se da wc šolju koristite sedeći, jer ćete u tom slučaju izbeći prskanje na sve strane i naknadno ribanje, kako same šolje tako i njene okoline. Možda će vam trebati malo vremena da se naviknete na to, al verujte da je ovakav način uporebe wc šolje u sve većem porastu.

- Umesto običnog sapuna, u kupatilu koristite tečni sapun. Kao prvo neće vam se dešavati da se ostaci sapuna lepe za lavabo i posudu u kojoj se nalaze, a daleko je više higijenski da isti sapun ne dodiruje više osoba.

- Kada se uputite ka jednoj od prostojia u vašem domu, na putu do iste vratite par stvari na njihovo mesto koje su vam uz put. Ovo je vrlo koristan savet jer ćete neprimetno pospremati nered i uštedeti svoje vreme naknadno.

- Budite ljubazni i zamilite vaše goste da se izuvaju kada ulaze u vašu kuću. Naročito ako imate decu, ovo bi trebalo da bude nešto što se podrazumeva. Na ovaj način, nećete morati da usisavate svaki drudi dan, niti da ribate pod.

- Kada se nalazite u kuhinji i čekate da izvadite jelo iz rerne, pospremite posuđe koje ste prethodno oprali. Takođe, kada spremate neko jelo, pobrinite se da u manjim etapama perete posuđe koje ste iskoristili (sem ako ne kostistite mašinu za sudove), jer ćete tako imati znatno manje istog za pranje po završetku vašeg kulinarskog poduhvata.

- Ako uživate u toplim opuštajućim kupkama, dok čekate da se kada napuni, iskoristite priliku da prebrišete pod u kupatilu ili pak da ogledalu vratite nekadašnji sjaj.

- Ukoliko stavite prijanjajuću foliju na police u frižideru, isti nećete morati toliko često da perete, a foliju jednostavno možete da bacite nakon nekog vremena i zamenite novom.

- Mikrotalasnu rernu ćete veoma lako očistiti ako u istu stavite dve čaše vode i pola čaše sirćeta, te istu uključite na 3 minuta. Potrebno je takođe da pustite da sve odstoji nekoliko minuta, nakon čega unutrašnjost možete prebrisati suvom krpom.

- Kad god je moguće koristite papir za pečenje i aluminijumsku foliju, jer ćete znatno uštedeti na vremenu potrebnom za pranje plehova, kalupa pa i same rerne.

- U blender koji ste upravo iskoristili uspite malo tople vode i par kapi deterdženta za sudove. uključite ga na kratko i jednostavno isperite. Nećete imati potrebe da ga dodatno ribate.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group