Lifestyle - Saveti

Kako da napravite najukusniju PICU na svetu

Ukrali smo recept od Gordona Remzija...

Svi volimo picu. To je jedno od onih jela koje možemo da jedemo čak i kada smo siti. Danas, postoji mnogo različitih pica i svaka picerija je pravi na svoj način, ali šta ako nekada poželite da nparavite sopstvenu picu i da tako iznenadite svoje prijatelje.

Ako ste došli na tu ideju, ali ne znate kako se pica pravi, ne brinite, mi ćemo vam pomoći. Pogledali smo kako to radi majstor, Gordon Remsi, koji važi za jednog od najboljih kuvara na svetu.

Gordon kaže da preliv pice nije toliko bitan, jer „svaka budala može svašta da nabaca na picu“, bitno je testo jer je ono ključni sastojak koji čini da pica bude savršena. Testo mora da bude savršene debljine, mora da bude mekano iznutra, a krckavo spolja i mora da sadrži ukus koji će nas oduvati.

Zbog toga ćemo vam objasniti kako da napravite savršeno pica testo.

Evo šta vam je potrebno:

500 gr brašna
250 ml vode
70 ml ulja
15 gr kvasca (3-4 gr suvog)
1 kašikica šećera
1 kašikica soli

U mlaku vodu razmutite kvasac i sipajte šečer. Sačekajte dva minuta da kvasac počne da reaguje sa šećerom. U veliku duboku činiju sipajte brašno i izdubite rupu. Unutar rupe sipajte ulje (po mogućnosti maslinovo), malo soli i dodajte mešavinu sa kvascem. Sve to lepo sjedinite i izmešajte.

Kada ste umutili testastu tvorevinu ostavite je u činiji sve dok se testo ne duplira u veličini. Za to će vam trebati oko 30-45 mnuta. Zatim izbacite sav nepotreban vazduh iz testa, stavite malo brašna na vašu radnu površinu i dobro umesite.

Gotovo testo podelite na četiri dela i napravite 4 kore za picu koje možete filovati po izbor. Picu pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Ako želite ultra krckavu koricu, prvo je možete ispeći u tiganju, pa je zatim prenesite u rernu.

Pogledajte kako to radi majstor.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group