Lifestyle - Saveti

Kako da popravite rupu u gipsanom zidu

Gipsani zidovi su sjajan način da pregradite prostor, ali oni su jako osetljivi i vrlo lako se mogu oštetiti...

Zidovi od gipsa su lako i jeftino rešenje da napravite pregradu u vašim stanovima ili da jednostanvo napravite privremeni zid, koji kasnije možete razmontirati. Međutim, mana gipsanih zidova jeste to što su oni mekani i strašno osetljivi. Samo mali udarac može dovesti do toga da napravite rupu u zidu, a ako imate decu u stanu koja se igraju loptom ili drugim igračkama, onda se pripremite za katastrofu, jer će tada vaši gipsani zidovi verovatno stradati.

Međutim, postji način pomoću kojeg možete vrlo lako sanirati rupu u gipsanom zidu i tako zamaskirati ružne rupe. Potrebno je da na novoj gipsanoj ploči isečete parče koje ćete zameniti u zidu, a zatim to parče odmerite tako da prekriva rupu. Isecite rupu u zidu i napravite mesta za novo parče vaše gipsane ploče. Unutar zida postavite i ušrafite parče drveta kako biste lakše mogli da fiksirate novi deo gipsanog zida.

Sve što vam dalje ostaje jeste da uzmete glet masu i da izravnate površinu i da učinite da se ubačeno parče zida ne vidi. Posle nekoliko gletovanja i malo šmirglanja, vaš zid će biti kao nov, a vi treba samo da ga prekrečite.

Ako vam se često dešavaju oštećenja gipsanog zid, savetujemo vam da ga krečite u belo, jer ćete tako lako sanirati oštečenja i prekrečavanje će vam biti daleko jefitnije.

Foto:The Art of Manliness

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group