Lifestyle - Saveti

Kako da povećate volumen vaše frizure

Ako vam je kosa stalno slepljenja, onda će vam ovi saveti pomoći...

Moderne frizure danas od nas traže da se malo pomučimo i da uzmemo četku i fen u ruke. Ako želite da vaša kosa ima malo više volumena i da odlazi u visinu, a ne da bude slepljena na temenu glave, onda je potrebno da uradite nekoliko koraka pre izlaska iz kuće kako bi ste osigurali da je vaša kosa spremna za sve pohode.

Pre svakog stilizovanja, vašu kosu je potrebno navlažiti i grubo osušiti suvim peškirom. Na ovaj način kosa omekšava i može se lakše oblikovati. Dok je kosa još malo vlažna, nije loše u nju staviti nekog preparata koji pospešuje volumen, ovakvih preparata ima mnogo pa možete kupiti koji vi želite ili eksperimentisati sa različitim proizvodima.

Ipak, ono što povečava volumen i čini da vaša kosa bude vrhunska, jeste feniranje. Kosu prvo očešljaljte i usmerite u stranu u koju želite da vam ona bude nameštena, a zatim je prosušite srednjom toplinom na najjačem duvanju. Tada sledi trik koji dovodi do volumena.

Kosu onda sušite u suprotnom pravcu. Menjanje prava sušenja podiže kosu i stvara da ona bude podignutija i da ima vazdušast izgled.

Takođe je možete sušiti i otpozadi ka napred, pa čak i odozdo na gore, kako biste dodali još više volumena. Na kraju kosu blago očešljajte, usmerite i sa četkom dodajte teksturu koju vi želite. Na kraju možeet koristiti proizvode za učvršćivanje kose kao što su vosak ili krema za kosu, kako bi vaša kosa izdržala ceo dan.

Pogledajte klip i videćete kako se to radi:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group