Kako da ravno postavite policu bez libele

Sigurno vam se hiljadu puta desilo da vam je potrebna libela(vaser vaga) ali da vam jednostavno nije pri ruci...

Vaser vaga ili kako se popularno zove, libela, je alatka koja je od presudnog značaja kad moramo da postavljamo elemente koji savršeno ravno moraju da stoje u ravni. Libela se najčešće koristi pri postavljanju, polica, slika i sličnih stvari koje vise i koje nikako ne smeju da budu krive.

Međutim, šta raditi ako u nekom trenutku nemate libelu, a želite da postavite policu ili nešto slično na zid. Mi ćemo vam pokazati jednostavan trik koji će vam pomoći da policu postavite ravno.

Potrebno je da imate jedan kliker ili cevasti nastavak za ključeve. Zatim jedan od ova dva predmeta stavite na policu, a ako se predmet kotrlja levo ili desno, to znači da je polica kriva. Policu podešavajte sve dok se kliker ili cevasti nastavak ne umire. jedan predmet stavite na sredinu i posmatrajte da li će se kretati. Ako se ne pomera, to znači da je vaša polica savršeno ravna.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group