Kako da vam kosa bude gušća

Ogroman broj muškaraca ima problem sa retkom i slabom kosom...

Posle 30. godine, veliki broj muškaraca počinje da gubi kosu i da ima problema sa retkim is labim dlakama. To je ozbiljan problem za mnoge, jer muškarci na taj način gube samopouzdanje i prestaju da rade na sebi. Mnogi misle da je sa gubitkom kose završena i njihova ljubavna karijera i da tako postaju ružniji i neprivlačni.

Zbog toga preparati koji sprečavaju opadanje kose i koji pospešuju njen rast postaju sve popularniji. Međutim, problem se javlja kod izbora. Koji preparat kupiti i da li je on zaista dobar? Iako neki preparati dokazano poboljšavaju kosu na temenu vaše glave, mi vam ipak savetujemo da u prvoj apoteci kupite ricinusovo ulje, jer je ovo ulje pravi melem za kosu.

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da ricinusovo ulje pospešuje rast kose i da čak dovodi do rasta dlake gde one pre nisu ni postojale.

Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udela vitamina E i ricinoleične kiseline. Glavna odlika ovog ulja jeste njegova laka molekularna težina zbog koje ono lako i brzo prodire u kožu. Ricinusovo ulje lako dolazi do korena dlake,regeneriše ga i ubrzava rast, tako da ćete posle nekog vremena sigurno obnoviti svoju kosu koja će postati jača i gušća.

Ovo ulje ćete stavljati na sledeći način:

Malu količinu stavite na dlanove i jagodicama prstiju utrljavajte u teme glave. Ulje utrljavajte najmanje 10 minuta. Kada završite sa utrljavanjem, ostavite da ulje odstoji na vašoj glavi minimum pola sata. Posle normalno operite kosu i ponavljajte proceduru svakog dana. Za pranje koristite slabije šampone koji neće uticati na ulje i koji će dozvoliti da ricinus prodre dubko u teme vaše glave.

Kada primetite da vam kosa postaje gušća i bolja, možete prestati sa redovnim nanošenjem, ali se trudite da s vremena na vreme ponovite postupak kako biste uvek imali sjajnu kosu.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group