Promena slavine – uradi sam projekat ili posao za majstora?

Zamena baterije na lavabou, kadi ili tuš kabini nije toliko komplikovan posao...

Kada u cenu same slavine uračunate i dolazak vodoinstalatera i njegov rad, onda ovakvo unapređenje kupatila može biti prilično skupo. Zato nije na domet uštedeti gde god možemo,a najbolji način da to uradimo jeste da zamenimo majstora i da mi uradimo neki deo posla.

Kada je reč o razbijanju i lepljenju pločica i zameni cevi, onda tu govorimo o profesionalnom poslu koji teško ko od nas može na pravilan način uraditi, ali posao kao što je zamena baterije nije toliko težak i sigurni smo da ga svi možete uraditi.

Potrebno je da imate par odgovarajućih komada alata kao što su ključevi za odvrtanje, papagajke i alat za zatvaranje ventila, ali verujemo da svi vi posedujete ovakav alat u vašem domu.

Zamena slavina je u prinicpu jednsotavan proces.

Prvo što treba da uradite jeste da zatvorite dovod hladne i tople vode do slavine koju menjate. Kada je reč o bateriji iznad kade ili tuš kabine, odvrćete samo dva velika šrafa za nosače koji idu u zid. Staru bateriju skidate i stavljate novu koju na kontra način šrafite.

Sa zamenom baterije lavaboa situacija je malo drugačija. Morate pronaći bateriju koja odgvara vašem modelu lavaboa, ali kada to uradite, proces nije toliko težak. Potrebno je da odšrafite creva koja idu na toplu i hladnu vodu i da odšrafite držač koji fiksira slavinu na lavabo. Kada to uradite, sve lepo očistite, a zatim namontirajte na isti način novu slavinu.

U video klipovima ispod možete lepo i jasno videti kako se to radi, tako da ovakve popravke sa lakoćom sami možete odraditi u vašem domu i tako uštedeti novac.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group