Uradi sam: kako napraviti akvarijum

Ako želite akvarijum u vašem domu, a ne želite da kupujete gotove akvarijumske sisteme, onda ga možete sami napraviti ako imate volje i želje...

Volite životinje, mir i zen atmosferu? Onda defintivno morate kupiti akvarijum. Ribice su ljubimci kojima ne morate posvetiti mnogo pažnje, a koje će vam opet praviti društvo i koje će popuniti vaš životni prostor. Akvaristika je velika i opširna oblast, pa se morate dobro edukovati i informisati pre nego što utonete u ovaj hobi. Sa pretpostavkom da već znate po nešto o akvaristici i da želite da počete njome da se bavite, mi ćemo vam pokazati i objasniti kako da sami napravite akvarijum.

Poznati akvarista i Youtuber „The king of DIY“ pokazao je svoju metodu pravljenja akvarijuma koja se pokazala veoma dobrom. Dakle, potrebno je da imate 5 komada stakla od kojih ćete napraviti vaš akvarijum. Staklo možete sami rezati pomoću specijalnog noža sa staklo, ali mi vam savetujemo da odete kod staklorezca koji će to jeftino učiniti za vas.

Kad se odllučite za veličinu akvarijuma, odredite kolike će biti njegove stranice i uradite ih kod vašeg staklorezca. Imajte na umu da staklo mora da bude barem 10 milimetra debelo kako bi izdržalo pritisak vode, tako da nikako ne uzimajte tanka i krhka stakla. Zatim je potrebno da kupite silikon koji je vodotoporan i koji je bezbedan za ribice.

Postavite na zemlju donju stranicu akvarijuma i na ivice nanesite silikon, a zatm polako lepite stranice akvarijuma na bazu. Silikonom stranice međusobno lepite i koristite krep ili selotejp traku kako biste bolje pričvrstili akvarijum. Kada se silikon osuši i akvarijum stegne. Iskorsitite ostatak i silikona da izlepite unutrašnje uglove i spojeve akvarijuma kako biste ga dodatno ojačali.

Kada ovo uradite, vaš akvarijum je maltene gotov i spreman za korišćenje. U prodavnicama akvaristike možete kupiti i posebne trake za učvršćivanje akvarijuma kojima možete dodatno osigurati vaš akvarijum.

Zapamtite, pre nego što akvarijum stavite na stalak i napunite ga vodom, ispod njega morate staviti parče stiropora ili posebne akvarijumske podloške, koja će sprečiti da akvarijum pukne i da se ošteti. Ako akvarijum stavite na postolje bez ove podloge, velika je verovatnoća da će pući, zbog neravnoće koja se nalazi na postolju.

Pogledajte klip kako biste bolje videli kako se pravi akvarijum.

Foto:Pinterest

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group