Koji pas je najbolji za „početnike“

Mnogi se pitaju kojeg psa da uzmu ako do sada nikada pre nisu imali ovog dlakavog prijatelja u domu...

Veliki broj ljudi smatra da su mali psi poput maltezera, bišona, jokšerskih terijera i sličnih najbolji za početnike, jer su ti psi sitni i mali, i da su samim tim njihove obaveze manje, ali to zapravo nije slučaj. Mali psi su jako energični, traže veliku pažnju, plašljivi su i zahtevaju češće izvođenje, zbog manje bešike.

Takođe, manji psi su psihički manje stabilni od velikih, zbog svoje veličine i zato njihovi vlasnici moraju biti dosta iskusni kako bi hi pravilno istrenirali. Zato se savetuje da vam prvi pas bude veliki pas, jer su oni mnogo stabilni, mirniji i generalno ih je lakše istrenirati i umiriti.

Od velikih rasa, treneri pasa se slažu da je za početnike definitivno najbolji ZLATNI RETRIVER i to iz više razloga.

Prvenstveno, ovo je dobroćudan pas koji nije agresivan, koji se lako trenira i koji je jako društven i voli ljude i decu. Sa njim nećete imati mnogo problema i vrlol lako ćete ga naučiti na stvari koje želite. Takođe, ovaj pas ne izaziva strah kod drugih, pa ćete moći da  ga šetate i puštate gde god poželite, bez bojazni da vas neko od prolaznika grdi i tera.

Zlatni retriveri su jako otporni i jako dobri životi saputnici, pa ako nikada do sada niste bili vlasnik pasa, preporučujemo vam da vam ovo bude prvi pas, jer ćete uz njega naučiti kako da  živite za životinjom i kako da se prema njima pravilno ophodite.

Foto:Daily Paws

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group