Misionarska poza opasna po život?

Istraživanja su pokazala da 6 od 10 muškaraca doživi povredu za vreme misionarske poze...

Kada je reč o seks pozama, misionarska je definitivno jedna od najpopularnijih poza jer se u praksi najviše primenjuje. Ova poza pruža odlično zadovoljstvo i ženama i muškarcima i to je razlog zbog kojeg je svi vole. Ovu pozu svi doživljavaju kao laganu i bezopasnu pozu koja seks pretvara u relaksaciju, ali istraživanja su pokazala nešto potpuno drugo.

Iako je utvrđeno da je „kaubojka“ najopasnija seks poza, najnovija istraživanja su pokazala da je misionarska takođe dosta opasna i da se 6 od 10 muškaraca povredi tokom ove poze.

Najčešće povrede su povrede penisa i čak 52% muškaraca je reklo da je iskusilo neku vrstu povrede penisa tokom ove poze što je zaista iznenađujuć rezultat. 32% muškaraca je takođe reklo da misionarska poza izaziva i česte povrede leđa kao i neprijatne grčeve u nogama koji mogu da budu prilično bolni i koji kvare užitak.

Čak su i žene potvrdile ovu činjenicu i rekle da im se dešava da tokom misionarske poze zarade povrede vagine koje mogu da budu i prilično ozbiljne. Doktori tvrde da su povrede mišića najčešće prouzrokovane zbog nezagrejanosti tela, pa bi bilo dobro da pre seksa uradite blago zagrevanje koje će vas pripremiti za ovaj fizički napor, jer je seks neka vrsta treninga koji umara vaše telo i koji ubrzava rad vašeg srca.

Što se tiče povrede penisa, doktori tvrde da je jedini razlog za to grub seks i nepravilno uvijanje tela koje dovodi do toga da se penis savija u pogrešnom smeru, što dalje dovodi do povreda.  Ako ste ljubitelj ove poze, onda samo zapamtite da se morate zagrejati i da morate imati smiren i ujednačen tempo, inače postoji velika mogućnost da povredite sebe ili vašu partnerku.

Muškarci koji su imali najteže povrede su rekli da je fraktura penisa definitivno najgora i da je to verovatno najgori bol koji su ikada osetili u njihovim životima, pa su posle tih povreda zamrzeli misonarsku pozu.

Foto: Muscle & Fitness

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group