Velika Britanija proglašena evropskom prestonicom gonoreje

Sa značajno većom stopom ove bolesti u poređenju sa ostatkom kontinenta, koju je potvrdio i Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti, gonoreja je jednostavno preplavila ostrvo i Britanija je pravi lider u ovoj neslavnoj oblasti i u poređenju sa njom ostale zemlje prosto su zanemarljive...

Pre tri godine, Velika Britanija posedovala je prosečno 93,2 slučaja gonoreje na 100.000 stanovnika, što je gotovo duplo više od Irske, koja je na drugom mestu sa 49,8 slučajeva na 100.000 stanovnika. Iza Irske dolaze Danska sa 38 slučajeva, Norveška sa 31,3 i Island sa 29,8 slučajeva na 100.000 stanovnika. Međutim, do današnjeg dana, Britanija i dalje poseduje krunu po pitanju gonoreje, ali njenim stanovnicima može biti malo lakše jer ostrvo zapravo nije leglo drugih polno prenosivih infekcija.

Britanija je na četvrtom mestu po pitanju hlamidije, na primer, sa 365,7 slučajeva na 100.000 stanovnika, dok se ispred nje nalaze Danska sa 578, Island sa 526 i Norveška sa 501 slučajem na 100.000 stanovnika, eto im utehe. Upotrebom javno dostupnih zdravstvenih podataka, jedna kompanija za zdravlje muškaraca, From Mars, izračunala je da su pripadnici muške populacije na ostrvu u riziku da zakače gonoreju i ostale polno prenosive infekcije u zavisnosti od toga gde žive, dok je njihova računica donela loše vesti za sve Londonce, jer je ovaj grad predstavlja jezgro za svih top deset polno prenosivih infekcija.

Pored gonoreje, stručnjaci su nedavno upozorili na širenje retke bolesti koja je nazvana "venerična bolest koja izjeda meso", sa evropskim žarištem u Velikoj Britaniji takođe. Ingvinalni granulom je retka seksualno prenosiva bolest, koja se najčešće može naći u Indiji, Papua Novoj Gvineji, Karibima, Centralnoj Australiji i Južnoj Africi. Iako poseduje odvratan naziv sa pridevom mesožderke, ova polno prenosiva infekcija zasniva se na bakteriji koja zapravo ne izaziva nekrozu tkiva, već veoma bolne čireve u genitalnom području. Koliko god voleli razuzdane Britanke, moraćete dobro da pazite šta radite ako već odlučite da se uputite na ostrvo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group