Danilović odlazi iz Partizana!

Kao što se prethodnih dana i najavljivalo, pred odlučujuću skupštinu u košarkaškom klubu Partizan, rezovi su neminovni...

Godina za nama, donela je velike potrese u crno belim redovima, uz znatne finansijske probleme i bez ijednog osvojenog trofeja, prvi put u bližoj istoriji kluba. Danas u 13 časova se održava skupština kluba, na kojoj će se raspravljati o brojnim pitanjima koje opterećuju klub. Takođe, biće pokrenuto pitanje poverenje u vodeće ljude kluba - Predraga Sašu Danilovića i trofejnog trenera - Duška Vujoševića.

Proteklih dana, javnost je podeljena u vezi poverenja u pomenuti dvojac. Dok se navijači Partizana, popularni Grobari, mahom odlučuju da pruže podršku treneru koji im je doneo pregršt trofeja i uspeha, čini se da oni uticajni žele promene na svim nivoima. U vezi toga, organizovan je i skup podrške Dušku Vujoševiću, u nedelju u 12 časova, na platou ispred stadiona Partizana. Više od 1000 Grobara pružilo je podršku treneru pred sednicu koja sledi. Takođe, i na društvenim mrežama je pokrenuta velika akcija, kako bi se Dule zadržao u crno belom taboru.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, Predrag Danilović je prelomio i odlučio da je njegova ostavka najbolje rešenje za budućnost kluba. Stiče se utisak da je i saradnja sa pojedinim sponzorima kluba, od kojih zavisi finansijska stabilnost kluba, uslovljena njihovim odlaskom.

Druga opcija je da se Dule dobrovoljno povuče, pri čemu bi mu bile isplaćene sve zaostale zarade, u nekoliko rata. Iako je ta opcija znatno realnija, treba videti kakav će epilog sednice biti. Duško Vujošević je već danima ukazivao na mutne radnje oko kluba i da mu je najveća želja da nastavi saradnju sa crno belima. Ipak, čini se da je izgubio poverenje Skupštine kluba. Razlog mogućeg odlaska predsednika Partizana, leži zapravo u nastojanju da se izabere rešenje koje će ostaviti najmanje posledica po klub i njegov ugled. Poslednjih dana, brojna imena su se u javnosti pominjala kao pretedenti za užarenu fotelju, kao i za mesto novog trenera kluba.

Kakve će odluke Skupština doneti, ostaje da se vidi za koji sat...Jedno je sigurno, Partizanu su promene neophodne, u kojoj meri, pokazaće vreme pred nama.

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group