Ekstremni sportista istrčao 50 kilometara na temperaturi od -67 stepeni

Dmitrij Vološin odlučio je da na neverovatan način testira svoje telo...

Ovaj ekstremni sportista je odlučio da u Ojmjakonskoj Oblasti u Jakutiji stavi svoje telo na test i da istrči maraton od 50 kilometara. Ovolika razdaljina je izazov sama po sebi, ali Dmitrij je odlučio da to uradi pri temperaturi koja iznosi -67 stepeni.

Nakon neverovatnog mučenja, on je uspeo i postao prvi čovek na svetu koji je pretrčao ovu razdaljinu na ovako niskoj temperaturi:

„Bio je to najteži ispit u mojoj sportskoj karijeri“, rekao je Dmitrij nakon trke. „To vam je kao šetnja otvorenim svemirom. Strašna hladnoća, manjak vazduha. Od takve hladnoće vas ne može zaštititi nikakva oprema.“

Dmitrij je tokom svoje trke bio pod pratnjom lekara i njegovog sportskog tima koji su ga pratili i vodili računa o tome da on ne zadobije teške povrede. Iako su postojale naznake da se određeni delovi na njegovom telu previše smrzavaju, Dmitrij je ipak uspeo da završi svoj zadatak.

Foto: Russophile

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group