Formula 1: Mercedes još uvek nepobediv

Velika nagrada Francuske, pripala je Luisu Hamiltonu, koji je ostvario svoju šestu pobedu u ovom šampionatu...

Moramo priznati da F1 sezona polako postaje dosadna, jer je Mercedes tim uvek u samom vrhu. Luis Hamilton se popeo na 6 od 8 podijuma, dok je njegov kolega Botas, uvek blizu njega, tako da je vrlo teško zamisliti drugi tim kao pobednika ove godine.

Trka u Francuskoj bila je uzbudljiva, ali bitni momenti nisu se dešavali na prvim mestima, već na drugim pozicijama. Fetel je demonstirao veliko umeće i iako je počeo sa 7. mesta, uspeo je da završi na 5. mestu. Velika borba vodila se i za 7. mesto, koje je držao mladi Lando Noris, ali u poslednja dva kruga, njega su pretekli Danijel Rikardo u Renou, Kimi Raikonen u Alfa Romeu i Niko Hulkenberg u drugom Renou, pa je mladi Noris završio kao desetoplasirani.

Hamilton i Botas počeli su kao prvi i drugi i tako su i završili trku, dok se na trećem mestu našao Šarl Lekler koji vozi za Ferrari i uspeo da donese dodatne bodove za svoj tim.

Iako su timovi Renaulta, Red Bulla i Ferrarija vršili blage modifikacije na bolidima, Mercedes je i dalje nadmoćniji i nastavlja da dominira takmičenjem.

Pogledajte najbolje momente sa trke

Foto:The Guardian

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group