Još jedna odlična partija Nikole Jokića!

Mladi reprezentativac Srbije ove sezone briljira u najjačoj ligi na svetu...

Od kako je ovog leta otišao „preko bare“ Nikola napreduje neverovatnom brzinom. Svojim potencijalom, iznenadio je i najveće stručnjake ove magične igre. Još jedna odlična partija za Srbija. Naime, u noći između petka i subote odigrano je pet predsezonskih pripremnih duela, u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a srpske ljubitelje igre pod obručima najviše zanima učinak predstavnika srpske košarke, Nikole Jokića.

Bivši košarkaš Mega Leksa je u pobedi Denver Nagetsa nad Finiks Sansima od čak 106:81 imao zaista impresivan učinak od čak 19 postignutih poena za 20 minuta provedenih na parketu! Tako nešto se retko viđa i u slabijim ligama, dok je u NBA prava retkost za „rukija“.

Ono što posebno raduje, jeste podizanje forme iz meča u meč. Mladi srpski centar impresivno je šutirao za dva poena, maksimalnih 5/5, dok je za tri poena imao 50 procenata uspešnosti, šutirao je 1/2, a slobodna bacanja takođe je ubacivao bez greške – 6/6. Nema sumnje da je pred Nikolom impresivna karijera ukoliko nastavi u ovakvom ritmu.

Na sav poenterski učinak ostvario je i četiri skoka i dve blokade, ali su ga šest ličnih grešaka prevremeno izbacile iz igre i sprečile da iovako impresivan učinak, bude još bolji.

Kako se stari odvijaju, Nikoli Jokiću se smeši ozbiljna NBA karijera!

Jokić je uz Vila Bartona  bio najefikasniji pojedinac susreta s 19 ubačenih poena..

Pored njega, u dresu Nagetsa pokazao se odlično i bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj. On je za 26 minuta na parketu ubacio 15 poena, a uspeo je da zabeleži i osam skokova i dve ukradene lopte, a standardno dobar bio je i Kevin Farid (15p, 7sk).

Kod tima iz Arizone, Finiksa, najefikasniji sinoć je bio Aleks Len (14p), dok je Mirza Teletović ubacio osam poena.

Izvor: YouTube

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group