Novak na potezu: Vavrinka prvi finalista Rolan Garosa

Stan Vavrinka pobedio je Žo-Vilfreda Congu sa 6:3, 6:7, 7:6, 6:4 u polufinalu Rolan Garosa, pa će se za titulu u Parizu boriti protiv pobednika iz duela Novak Đoković - Endi Marej…

Maratonski dueli nisu strani polufinalnim rivalima, a Vavrinka je imao izuzetno težak zadatak da obuzda temperament Francuza nošenog fanntastičnom podrškom publike, u čemu je i uspeo u četvrtom gemu brejkom za 3:1.

To je Švajcarac i potvrdio, zatim je izbegao brejk u sedmom gemu i osvojio set, a drugi je započeo oduzimanjem servisa, na šta je ovaj put Conga ipak uzvratio (4:4), a onda i pet puta sprečio novi brejk. Serija od 6:0 u taj-brejku bila je dovoljna za izjednačenje, a neizvesni treći set je Stan rešio u svoju korist i tako poveo sa 2:1 u setovima.

Žaliće Conga za prilikama u ovom periodu igre, pošto nije uspeo da realizuje po dve brejk šanse u tri gema, a startni brejk na početku četvrtog seta, i to bez izgubljenog poena, bio je dovoljan Vavrinki za pobedu posle tri sata i 50 minuta borbe.

Čak 16 od 17 brejk šansi rivala spasao je Vavrinka za drugo finale grend slema u karijeri, posle osvajanja Australijan opena 2014. godine. Conga nije uspeo da napravi korak dalje, pošto je na Rolan Garosu bio polufinalista i 2013. godine, ali je na kraju ovacijama i skandiranjem nagrađen za trud i borbenost.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group