Roman Abramovič kupuje fudbalski klub iz turske lige

Roman Abramovič kupio je novi fudbalski klub i zvanične informacije biće predstavljene sledećeg petka...

Pedesetpetogodišnji Abramovič izgubio je kontrolu nad Čelzijem zbog njegovih navodnih veza sa Vladimirom Putinom, koji je pre više od mesec dana pokrenuo invaziju na Ukrajinu. Četiri ponuđača ostaju u aukcijskoj trci za kupovinu branioca titule Lige šampiona, a u procesu prodaje ovog premijerligaškog giganta, deluje da je ruski milijarder već pronašao sebi novi projekat.

Turska ekipa koja se trenutno nalazi na osamnaestom mestu u Super Liga šampionatu, deluje kao da je osuđena na ispadanje, sa svega 27 poena u dosadašnjem delu sezone. U ovoj ekipi nalazi se bivši napadač londonske ekipe Franko di Santo, koji je takođe igrao za Blekburn Roverse i Vigan Atletik.

Abramovič želi da ostane u fudbalu nakon devetnaest godina provedenih na čelu Čelzija. On je kompletirao kupovinu ekipe sa Stamford Bridža od Kena Batesa tokom 2003. godine, transformišući je u jednu od najvećih sila u svetskom fudbalu.

​Ruski milijarder želi da proda Plavce za 3,5 milijardi funti, ali će se ova prodaja najverovatnije zaustaviti negde oko tri miliona. Ovo će i dalje učiniti Čelzi najskupljom sportskom franšizom u istoriji fudbala. Trenutni rekord u prodaji sportske franšize drži Džozef Tsai, koji je kupio NBA ekipu Bruklin Netse za gotovo 2,5 milijardi funti, odnosno 3.267.987.500 dolara, tokom 2019. godine.

U međuvremenu, Čelzi je pretrpeo žestok poraz od Brentforda tokom prošlog vikenda, ali i dalje ostaje na trećem mestu Premijer lige. Ova ekipa takođe može stići i do druge pozicije ove sezone, jer se tim Tomasa Tuhela bori na dva fronta, u FA Kupu i Ligi šampiona. Čelzi će se susresti sa Kristal Palasom u borbi za mesto u finalu FA Kupa i sa Real Madridom za mesto u polufinalu Lige šampinata.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group