Vožnja - Automobili

Mercedes AMG GT R 2017

Novi model iz Mercedes AMGa je konačno ovde i svaki njegov delić je impresivan i agresivan kao što je kompanija iz Nemačka i najavila da će se dogoditi...

Za početak, 90 kilograma je lakši od AMG GT S, što znači da je težak samo 1554 kilograma. Sa 4.0 V8 biturbo motorom sa dolazi sa 577ks i 700Nm, što je više nego potrebna snaga kada se uzme u obzir konkurencija. Sedmostepeni prenos sa duplim kvačilom je takođe poboljšan pa sada brže menja brzine, a automobil postiže brzinu od 100km/h za 3,6 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 318km/h. Ovo ga čini bržim od GT S modela za 8km/h, ili 0,2 sekunde. 

Vizuelno, sve počinje od stava, koji je sada daleko agresivniji, nešto što je i Lewis Hamilton primetio kada je izvozio automobil tokom predstavljanja na Goodwood festivalu brzine. Body kit je inspirisan AMG GT3 trkačkim modelom, kao i nova rešetka. Primetni su usisi za vazduh, dupli zadnji difuzor, nove lagane felne od 20 inča, na kojima je Michelin Cup 2 guma. 

Mercedes je na AMG GT R dodao aktivni aero profil koji je skoro u potpunosti skriven ispred motora. Kada je u Race modu, karbonska komponenta se spušta za 40mm na brzinama iznad 80km/h, i drastično menja tok vazduha. Novi AMG GT R je sada drastično bolji na velikim brzinama i prikazuje neverovatnu stabilnost u poređenju sa AMG GT Som. 

Vešanje je sada podesivo u tri moda, koja su specijalno dizajnirana za ovaj automobil. Jedno od većih iznenađenja sa AMG GT Rom je Active Rear-Wheel Steering sistem, koji okreće i zadnje točkove tokom skretanja, u suprotnom smeru ako je brzina do 100km/h, a u istom kao prednji ako je preko. 

Unutra, GT R dolazi sa manuelnom podesivim AMG sedištima, koja su presvučena Nappa kožom. Veoma su lagana i pružaju podršku u svakom trenutku. Ostali detalji su žuti šavovi, pojasevi, crni detalji u kabini, kao i AMG Interior Night paket kao standard. 

Auto Exclusive

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group