Gordon Remzi otkrio 10 pravila za spremanje savršenog bifteka

Najpoznatiji TV kuvar na svetu otkrio je svoje male tajne...

Pripremanje bifteka na prvi pogled deluje kao lagan posao, ali od svakog kuvara zahteva precinost, kulinarsko znanje i tehniku. Mnogi tokom pripremanja bifteka prave greške i tako uništavaju prelepo i sočno meso koje gubi ukus i teskturu. Zato je Gordon Remzi odlučio da nam otkrije kako se sprema savršeni biftek i šta je sve potrebno da uradimo da nam ovaj komad mesa bude sočan i ukusan.

1. Pre prženja, izvadite bitek i ostavite ga da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi.Kada ubacite hladan biftek u tiganj, onda on postaje neukusan i tvrd.

2. Dobro začinite meso. 35% začina se izgubi čim biftek dotakne vreli tiganj.

3. Kada ubacujete meso u tiganj, stavljajte meso od sebe, kako bi ste izbegli prskanje vrelog ulja.

4. Nema boje, nema ukusa. Dobro zapecite vaš biftek i ne okrećite ga previše sa jedne na drugu stranu, već pustite da se lepo peče.

5. Obogatite meso drugim aromama. Koritite beli i crni luk, ruzmarin i slične dodatke kako bi ukus mesa bio bogatiji i aromatičniji.

6. Pre nego što izvadite biftek, rastopite malo putera i okupajte biftek njime. Tako će meso biti mekše i ukusnije.

7. Posle pečenja, ostavite meso da "odleži". Tada će se svi sokovi u mesu akumulirati i meso će biti sočnije.

8. Nikada ne secite vaš biftek pretanko, jer ćete tako osloboditi previše sokova iz mesa koji će iscureti.

9. Srednje pečen biftek je najbolji, a da bi ste znali kada je vaš biftek gotov, jednostavno ga pipnite i osetite mekoću. Mekoća bi trebala da bude kao kada dodirnete mesto na zglobu gde merite puls. Mekano, ali ne previše, sa malo elastičnosti i otpora. 

10. Na kraju, nikada ne spremajte biftek ako nemate sa nekim da ga podelite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group