Paradajz: zašto je koristan i šta jesti sa njim

Šta bi moglo biti neobično kod paradajza koji je svima poznat? Likopen je ono što pretvara običan paradajz u zlatne poluge na vašem stolu.

Likopen je jedan od najmoćnijih antioksidanata. Paradajz tome duguje svoju zavodljivu crvenu boju. Ovaj fitonutrijent je prirodni trener imuniteta: daje supermoć makrofagima i ćelijama ubicama, pretvarajući ih u specijalne snage koje neutrališu opasne hitne situacije u telu 24/7. Takođe jača kosti i ima svojstva protiv raka.

Svakodnevno konzumiranje sušenog, dinstanog ili svežeg paradajza najlakši je način da obezbedimo nesmetano snabdevanje našeg organizma ovom blagotvornom materijom.

Jeftinija opcija – paradajz pasta – opcija za napredne entuzijaste koji su navikli da maksimalno ulažu u svoje zdravlje.

Kako jesti paradajz?

Kao karotenoidni pigment rastvorljiv u mastima, likopen se najbolje apsorbuje kada se konzumira sa izvorom masti. Na primer, sa puterom, avokadom ili masnom morskom ribom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group