Prednosti i mane indijskog oraha

Plod indijskog oraha je jedna od najpopularnijih grickalica...

Slatkog je i kiselkastog ukusa i vrlo je bogat vitaminom C. Verovatno ste primetili da se indijski orah na policama u prodavnici prodaje isključivo u prečišćenom stanju zbog činjenice da se ispod njegove ljuske nalaze toksična ulje koje mogu izazvati opekotine u dodiru sa ljudskom kožom.

Korisna svojstva indijskog oraha

1. Indijski orah je veoma poznat po svojim hranljivim materijama, koje su u stanju da nadoknade izgubljene funkcije tela. Indijski orasi se koriste kao dodaci hrani kod anemije, različitih distrofija, psiho-emocionalnih poremećaja. Takođe, indijski orah vraća funkciju polnih žlezda, promoviše oslobađanje polnih hormona i prirodni je afrodizijak.

2. Indijski orah se preporučuje kada imate metaboličke poremećaje, jer normalizuje nivo holesterola u krvi, dobar je za prevenciju zgrušavanja krvi i embolije, i naravno, jača nervni sistem.

3. Indijski orasi imaju antiseptička i antibakterijska svojstva, oni se uzimaju kod prehlade ili infekcije bakterijske prirode.

4. Hranljive materije, vitamini, elementi u tragovima utiču na upalne procese u gornjem digestivnom traktu i eliminišu ih.

Indijski orah: šteta i kontraindikacije

Morate biti veoma pažljivi i ovo se odnosi na sve orahe, uključujući i indijski orah, ako imate alergijsku reakciju na hranu. Dnevno ne bi trebalo da uzmete više od trideset do pedeset grama. Ali, u osnovi to nije zbog alergije. Ne zaboravite da je ovaj proizvod visoko-kaloričan.

Ukoliko uzmete veliku količinu indijskog oraha, može doći do pojave osipa, svraba, otoka i tako dalje. Ovo može dovesti do alergije na orahe, ne samo na indijski orah, već i na druge vrste.

Indijski orah se koriste za lečenje bolesti kardiovaskularnog sistema, ali budite oprezni sa predoziranjem, da ne oštetite imuni sistem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group