Prednosti ljute hrane

Više slika

Više slika

Iako nam aktivira receptore za bol u našim ustima, svi ponekad volimo da pojedemo nešto ljuto...

Za ljutu hranu se često govori da je zdrava i da pomaže našem organizmu, ali šta tačno poboljšava ljuta hrana. Kako bismo vam razotkrili ovu misteriju, mi ćemo vam predstaviti 5 prednosti ljute hrane.

1. ŠTITI SRCE

Ako niste znali, ljuta i pikantna hrana zapravo čuva i pospešuje pravilan rad vašeg srca.Ljute papričice su najbolje za srce i one sprečavaju oboljenja kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i pozitivno utiču na holesterol.

2. SPREČAVA RAK

Bojite se raka? Samo zgrabite teglu feferona i smanjićete šansu da ga dobijete. Istraživanja su pokazala da kapsaicin, koji se nalazi u ljutim feferonama, ubija ćelije raka. Takođe, feferoni su dobri u borbi protiv gripa i prehlade.

3. POSPEŠUJE MRŠAVLJENJE

Kapsaicin koji se nalazi uljutoj hrani, takođe utiče i na mršavljenje. Istraživanja su pokazala da ljuta hrana, a pogotvu feferoni, imaju termogeni učinak i da pomažu telu da sagori više kalorija.

4. OSLOBAĐA OD BESA

Iako ovo možda zvuči čudno, ljuta hrana oslobađa od besa. Ljuta hrana podstiče lučenje serotinina u mozgu, a on je odgovoran za naša pozitivna osećanja, pa ako patite od depresije ili ste besni, samo dobro zagrizite neku ljutu papričicu.

5. SNIŽAVA KRVNI PRITISAK

Već smo spomenuli da pozitivno utiče na srce, ali ljuta hrana takođe smanjuje i krvni pritisak. Ako imate problema sa krvnim pritiskom, svaki dan konzumirajte nešto ljuto i videćete da će vam biti bolje.

Kao što naše bake već dugo godina govore, zdrava hrana je najbolji lek. Zato slobodno konzumirajte ljutu hranu, samo budite umereni, jer ništa nije dobro u preteranim količinama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group