Supa koja se kuva 45 godina

U Bangkoku postoji specijalitet koji je počeo da se priprema pre 45 godina i koji se i dalje kuva...

Watana Panich restoran u Bangkoku poznat je po svojoj supi koja je prvi put počela da se kuva pre 45 godina. Reč je o posebnom jelu koje se smatra tradicionalnim specijalitetom i koje sa godinama dobija sve bolji i lepši ukus. Ova supa nalazi se u ogromnom tiganju koji se nalazi iznad vatre koja se nikada ne gasi i koja stalno krčka ovu supu.

Supa se zatim gostima služi iz velikog tiganja i u tiganj se svakodnevno pomalo dodaju voda, začini i ostali sastojci. Verovali ili ne, supa u ovom tiganju se krčka neprestano već 45 godina i gostima pruža neverovatan užitak. Oni koji su supu probali kažu da je ona preukusna, a vlasnici restorana kažu da imaju goste koji svakodnevno dolaze  samo da bi jeli ovu „staru“ supu.

Oko tiganja nalazi se debeli crni sloj koji je zapravo nataložena supa koja se prosipa tokom sipanja u tanjire, ali vlasnici restorana ne žele da taj talog sklone, jer smatraju da to pokazuje tradiciju, kvalitet i vrednost ove supe koja toliko dugo traje.

Pogledajte video klip:

Foto: Trendolizer

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group