Vežbe i ishrana koji čine Kamaru Usmana neprikosnovenim UFC šampionom

Ukoliko pitate UFC velter šampiona Kamaru Usmana - ali i UFC predsednika Dejnu Vajta - borac koji se ponosno odaziva na ’Nigerijska noćna mora’ nabolji je P4P takmičar na svetu...

U svom poslednjem izdanju Gym & Fridge rubrike, tridesetpetogodišnji borac je iskoristio priliku da provede ekipu kroz svoje trenažne rutine u teretani, dijetu orijentisanu ka zdravlju i nekoliko ’cheat meal’ obroka koji mu pomažu da ostane u formi za osvajanje te krune.

Nakon ustajanja u šest ujutru, pripremanja doručka i odvoženja sedmogodišnje ćerke u školu, Usman odlazi u teretanu. Verovatno najvažniji deo njegovih vežbi jeste zagrevanje, gde radi fire hydrant vežbu kako bi zagrejao svoje gluteuse. Pored toga, on uključuje određena funkcionalna dizanja, koja mu pomažu prilikom rada tela i pokretima koje koristi u pravoj borbi.

Od svih svojih vežbi, treniranje rvanja predstavlja nešto u čemu Kamaru najviše uživa. Na neke od ovih praksi se oslanja još od svojih studentskih dana, a one mu pomažu da izgradi snažne podlaktice, što je pokazivao držanjem tegova kažiprsta i palca na svakoj ruci dok mu prsti ne bi popustili i teret ispao.

Tokom marta meseca, bivši UFC šampion u pero i lakoj kategoriji, Konor Mekgregor, zahtevao je borbu za titulu sa Usmanom. Uprkos tome što Usman ne otkriva koje je vežbe koristio kako bi se pripremio za susret sa Mekgregorom, on zaista tvrdi da su treninzi izdrživosti bili zaduženi za pripremu borbe do pet rundi, zbog toga što „nikada ne znate, da li neko sa dugačkim jezikom, možda irskim aksentom, želi da vas testira“.

Po pitanju onoga što se nalazi u frižideru šampiona kao što je Usman, moguće je videti brojne opcije vode. Kamaru obožava da startuje dan omletom kreiranim od jaja, spanaća, papričica, avokada i bilo tosta ili kroasana, tokom dana u kojima ga čekaju borbe.

Zatim, kako se bliži vreme meču, Kamaru sprema testeninu sa crvenim paradajz sosom, relativno lagani obrok kako bi njegov organizam mogao brzo da se izbori sa njim, pre nego što stigne u oktagon. Čak i najdisciplinovaniji borci zahtevaju slatkiše kako bi pobegli iz svojih svakodnevnica i izbora koji ih okružuju, dok za Usmana glavna caka za cheat meal nije ništa na šta smo navikli.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group