Zbog čega je Tarantino odustao od Star Trek filma za koji se smatra da bi bio najbolji

Godinama unazad Kventin Tarantino razmišlja o filmu sa kojim će staviti tačku na svoju bogatu karijeru, a kako deluje, on nikako nije želeo da je završi sa Star Trek filmom...

Ovaj projekat najavljen je inicijalno od strane Paramaunta 2017. godine, sa Džej Džej Abramsom koji je trebalo da sarađuje sa ovim studijom i scenaristom Markom L. Smitom, međutim, ovaj film je na kraju ipak završio na smetlištu istorije.

U nedavnom intervjuu datom za Colider, Smit je podelio razloge koje je Tarantino imao za kasnije odustajanje od Star Trek projekta. On je izjavio da slavni reditelj jednostavno nije mogao da se natera da završi ovaj film, pošto je bio prilično zagrejan idejom da režira deset filmova i povuče se iz Holivuda.

Kako je Smit objasnio tokom pisanja scenarija: „Ovo je bila potpuno drugačija stvar, ali je takođe bila prilično drugačija vrsta priče koju je Tarantino želeo da ispriča unutar nečega što se može uklopiti sa mojom vrstom senzibiliteta. Stoga, ja sam napisao scenario, Kventin i ja smo razmenili mišljenja, on je odlučio da odradi neke stvari na njemu i onda je odjednom počeo da brine o brojevima, njegovom svojevrsnom broju nezvaničnih filmova“.

„Sećam se da smo razgovarali i on je krenuo sa ’kada bih samo mogao da se pomirim sa idejom da bi Star Trek mogao biti moj poslednji film, poslednje što bih ikada uradio. Da li je to način na koji želim sve da završim?’. Smatram da je ovo neravnina na putu preko koje jednostavno nije mogao da pređe, tako da je scenario nastavio da stoji na njegovom stolu. Znam da je rekao mnogo lepih stvari za njega i voleo bih da se on ostvari. Međutim, on je jedan od onih za koje smatram da se nikada neće dogoditi. Ovo bi bio najbolji Star Trek film ikada, ne zbog mog pisanja, već samo zbog toga što je Tarantino želeo da uradi sa njim. To je jednostavno nešto što se dešava kada m*dima idete kroz zid.“

U slučaju onoga što je predstavljalo Tarantinovu viziju za film, Smit nije hteo da oda previše, ali je otkrio da bi on svakako stigao sa tvrdom R oznakom, dodajući: „U njemu bi bilo 'Petparačkog' nasilja i ne previše jezika, koji bi bio čuvan samo za specijalne karaktere, koji bi ga na određeni način bacali u svet Star Treka, ali se sve svodilo na dodavanje oštrine i lepršavosti po kojoj je Tarantino poznat, čoveče... ono što je on hteo da donese ovom legendarnom naslovu. To bi zaista bilo lepo videti“.

Iako obožavaoci Tarantina i Star Treka nemaju gotovo nikakve šanse da vide ovu verziju filma, ostaje im nada da će on jednoga dana ipak isplivati na površinu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group