92-godišnji muškarac je pešaka savladao Veliki kanjon

...i otkrio šta je potrebno za dobro zdravlje i dugovečnost!

Čak i sa 92 godine možete ostati aktivni i veseli, putovati svetom, birajući zaista izazovne rute.

Alfredo Alijaga Burdio, 92, drži Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovek koji je hodao od ivice do ruba Velikog kanjona. Ovo nije lak put ni za odraslog čoveka u punom cvatu, pa je podvig stogodišnjaka zaista impresivan.

Ali kako je uspeo da ostane aktivan u tako poodmakloj dobi? Mnogi ljudi, čak i sa 80 godina, već imaju poteškoća da hodaju, a neki čak gube sposobnost samostalnog kretanja i počinju da koriste pomagala.

Hodanje

Čovek je počeo da vodi zdrav način života 70-ih godina prošlog veka nakon smrti svoje žene. Mislio je na svoje zdravlje, pa se odrekao loših navika i uključio što više kretanja u svoj život.

Prešao je biciklom 2.800 kilometara od Finske do Nemačke, posetio bazni kamp Everest u Nepalu 7 puta i proveo godinu dana putujući kroz američke nacionalne parkove. Inače, čak ni osvajanje Velikog kanjona za njega nije bilo nešto iznenađujuće. Ovaj put je prošao mnogo puta ranije i znao je kako i kuda da ide.

Alfredo Aliaga Burdio veruje da svaka osoba treba da hoda svaki dan. Najmanje pola sata dnevno, ali ako je moguće i mnogo više. Ovo je glavna tajna dugovečnosti.

Ishrana

Alfredo Aliaga Burdio ne drži nikakve posebne dijete, koje su veoma popularne u poslednje vreme. Trudi se da mudro bira proizvode, ali sledi svoje iskustvo.

Na primer, za večeru Burdio često jede toplu ovsenu kašu sa malo mleka i hranljivim dodacima kao što su suve smokve i bademi. Prema njegovim rečima, takva hrana mu omogućava da i u tako poznim godinama ostane vedar, energičan i punog zdravlja.

Burdio takođe večera u 16 ​​časova. Prerano? Apsolutno ne, s obzirom na činjenicu da voli dug san (najmanje 8 sati sna!) i redovno prati svoju dnevnu rutinu.

Ovo je tajna uspeha Alfreda Aliage Burdija: puno kretanja, umerenost u hrani i dobar san. Probajte i verovatno ćete primetiti kako će vam život postati mnogo bolji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group