Drevna pećina geolozima otkrila predivne i zastrašujuće stvari

Spelolozi koji su krenuli put istraživanja navodno ukletog bunara u Jemenu, poznatog kao "Pakleni bunar", ostali su potpuno zapanjeni kada su pronašli sklupčanu jamu zmija na dubini od gotovo 122 metra ispod zemljine površine...

Lokalno stanovništvo koje živi u okolini Paklenog bunara, gotovo nikada mu ne prilazi, jer su drevna verovanja da on donosi večnu lošu sreću i danas održana. Pojedini tako veruju da duše pokojnika mogu biti odvedene u njegove dubine radi mučenja. Bilo kako bilo, ovo je masivna rupa u zemlji smeštena usred pustinje, a nedavno je jedan istraživački spelološki tim iz komšijskog Omana odlučio da istraži čitavu pećinu. Na dnu, oni su otkrili mnogo toga, uključujući i čudne pećinske bisere, ujedno sa pomenutom masom reptila.

Smeštena u istočnoj provinciji Al-Mahri, rupa je široka 30,5 metara i duboka ukupno 121,5 metara. Smatra se da je ovaj "bunar" star milionima godina, dok su glasine koje ga okružuju uključuju čudne mirise i prema predanjima, nevernici i otpadnici završavaju u njemu kako bi proveli svoj zagrobni život u patnji i večnoj agoniji. Istraživači iz Omana, vođeni profesorom geologije Muhamedom Al-Kindijem, objavili su svetu svoja otkrića kao i postojanje velikih gomila isprepletanih i izuvijanih zmija na samom dnu.

Kako je profesor izjavio: "Dole se nalaze hiljade zmija, ali one vas neće dirati ukoliko vi njih ne uznemirite. Pojedini ljudi za ovo mesto kažu da predstavlja mučilište za nevernike nakon smrti, drugi veruju da će njihove glave biti odsečene čim siđu dole". Tokom svog boravka na dnu, istraživači su zapravo izveli pravi naučni rad, uzimajući uzorke koje će testirati kako bi otkrili nešto više o životu na dnu ove pustinjske geološke formacije.

Profesor sa Nemačkog Tehnološkog Univerziteta u Omanu, izjavio je: "Prikupili smo primerke vode, kamena, zemljišta i mrtvih životinja, ali njih tek moramo analizirati. Do sada smo uspeli da primetimo čudne stvari unutra. Takođe i čudne mirise koji nikako ne doprinose rešavanju misteriozne situacije".

Sve što su izneli odozdo i fotografije koje su nastale tokom ekspedicije predstavljaju fascinantne detalje, u najmanju ruku. Fotografije predstavljaju sedimentne slojeve stena koji su formirani tokom dugog životnog ciklusa pećine, kao i svetlost koja kupa njenu unutrašnjost sa ulaznog dela, zaduženu za kreiranje neverovatnog i eteričnog efekta na zidovima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group