Kako da znate da li je vaš pas deblji nego što bi trebalo

Mnogi vlasnici nisu svesni da su njihovi ljubimci gojazni...

Psi, kao i ljudi, mogu imati ozbiljnih zdravstvenih problema ako imaju višak kilograma. Višak kila utiče na njihovo kretanje, pa im samim tim kosti slabe, a takođe organizam radi pod većim naporom što može dovesti do bolesti.

Zato je vrlo važno da pazite koliko vaš pas jede, šta jede i kako izgleda. Odlučili smo da vam objasnimo kako da na najjednostavniji način odredite da li je vaš pas debeo ili nije. Iako su sve rase različite, psi imaju sličnu građu.

Ono što odlikuje psa sa normalnom linijom jesu izbačenije grudi i uvučen stomačni deo. Rebra kod psa sa normalnom kilažom trebaju da se osećaju pod prstima ali ne i da se vide. Ako nešto od ovih stavki nije ispunjeno, onda je to dobar znak da je vaš pas gojazan. Ako primetite da je stomačni deo u ravni sa grudima, ili se rebra nikako ne mogu osetiti pod prstima, onda to znači da je vaš pas gojazan i da ima previše masnih naslaga na telu. 

Tada se morate potruditi da svom psu pružite svakodnevnu fizičku aktivnost, da mu kupite manje kaloričnu hranu i da mu ograničite obroke. Ako to uradite, on će se u roku od nekoliko meseci vratiti na svoju normalnu kilažu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group