Lekar otkriva tri jednostavna trika za dobar noćni san

Jedan doktor otkrio je tri različita načina koji ljudima mogu pomoći da se naspavaju najbolje u svojim životima...

Dr. Karan Ražan iskoristio je svoj TikTok nalog, kako bi svoje ekspertske savete i čudne trikove podelio sa ljudima i omogućio im dobar san tokom noći. U snimku, doktor je objasnio: "Ovi neobični trikovi će vam pomoći kako biste imali najbolji san u svom životu. Poslednji od njih vam možda može delovati prilično čudno".

Pružajući svoj prvi savet, doca je izjavio: "Pažljivo birajte vreme za dremku, nemojte nikada spavati posle četiri popodne. Dremke su savršene, ali one redukuju vašu potrebu za spavanjem redukujući nivoe adenozina. Ovo jednostavno znači da će vam se manje spavati".

Dodajući drugi savet Ražan je naveo: "Nosite masku za spavanje, mrak naređuje vašem mozgu da proizvodi više melatonina kako bi vam pomogao da spavate. Maska za spavanje je jeftin način za eliminisanje najveće moguće količine svetlosti".

Za treći savet, doktor predlaže da budemo što više na prirodnoj svetlosti: "Prirodna svetlost pojačava nivo seratonina što vas čini budnim. Nakon nekoliko sati, seratonin se pretvara u melatonin, tako da, što više prirodne svetlosti upijete tokom dana, više ćete melatonina imati tokom noći".

Stoga, nemojte dremati prekasno, kupite masku za spavanje i pokušajte da budete na dnevnoj svetlosti što je više moguće. Ukoliko vam je potrebno još saveta, bitno je naglasiti da su istraživači otkrili da ljudi najbolje spavaju kada legnu u zlatno vreme, što takođe pomaže i na dugoročnom planu. Takozvani zlatni sat nalazi se između 22 i 23 časa, a ukoliko je verovati ovim istraživanjima, leganje u ovo doba redukuje rizike od kardivaskularnih bolesti i šloga.

Sudeći prema Gaju Medovsu, direktoru klinike za proučavanje sna, The Sleep School, naša tela programirana su da se osećaju pospanima u zlatnom satu i probude se osam sati kasnije, podvlačeći da bi mi trebalo da, u idealnim uslovima, spavamo u sinhronizaciji sa prirodnim cirkardijalnim rimovima.

@dr.karanr

3 weird sleep tricks #sleep #bed #lifehacks #schoolwithdrkaran

♬ original sound - Dr Karan Raj

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group