Ovo je pesma koja se uspešno bori protiv nesanice

I da, ovo je naučno dokazano!

Ako želite da dobro spavate, smanjite stres, poboljšate koncentraciju i povećate produktivnost, onda znamo koju pesmu treba da slušate. U stvari, postoji pesma koja vam može pomoći da bolje spavate i to je naučno dokazano.

U suštini, stručnjaci kažu da muzika, a tačnije pesma Weightless britanskog benda Marconi Union, može biti efikasan alat. Pesma je nastala uz pomoć specijalista muzikoterapeuta i poznata je po svom umirujućem i opuštajućem delovanju.

Pored toga, studija iz 2011. sa Univerziteta u Vestminsteru pokazala je da pesma Weightless smanjuje otkucaje srca i moždanu aktivnost uzrokovanu stresom za 65%. Pesma takođe smanjuje stres za 35%, 11% više od bilo koje druge analizirane pesme, a istovremeno povećava produktivnost.

Ali šta čini pesma Weightless tako posebnom?

Nauka zaključuje da je nedostatak ponavljanja definitivno jedna od stvari koja mnogo pomaže, kao i zvučne varijacije u kombinaciji sa melodijom i zvukom.

Ako se spremate za spavanje, samo pritisnite play.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group