Radnje u Češkoj zajedno sa bananama dobile isporuke kokaina

Zaposleni u supermarketu u Češkoj pronašli su 840 kilograma kokaina vrednog nešto više od 79 miliona evra unutar kutija sa bananama koje su regularno stigle u magacin...

Isporuka koja je stigla u dve radnje lanca supermarketa u gradovima Jičin i Rihnov na Knježnoj, smeštenim u severnom regionu zemlje, smatra se da je poslata greškom. Rekordna količina kokaina, za koju se smatra da vredi još više kada dospe na ulice, stigla je u presovanim kockama prošlog petka.

Razgovarajući sa novinarima nacionalne radio stanice, Jakub Fridrih, direktor policijskog odeljenja za suzbijanje trgovine drogom, izjavio je da je kokain stigao iz Centralne Amerike. Policija ove zemlje sada radi sa svojim kolegama širom Evrope i preko okeana na ovom slučaju, istovremeno pretresajući ostale radnje u zemlji koje su dobile kutije iz iste pošiljke.

Postujući na Twitter platformi, češka policija podelila je fotografije zaplenjenog kokaina i napisala: „Informacije o pošiljci vode izvan Češke Republike, stoga ćemo koristiti sredstva i informacije internacionalne policije i pravosudne saradnje“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group