Ubadajući ajkulu prstima u oči spasio sestru sigurne smrti

Jedna tinejdžerka pretrpela je ozbiljne povrede nakon što ju je napala ajkula na plaži u Floridi...

U svetlu sve učestalijih napada ovih životinja na različitim mestima u svetu, CBS News je preneo da je Adison Betea, stara sedamnaest godina, tragala za školjkama u bilizini obale na oko metar ipo dubine od Kiton Biča, kada je ajkula naletela na nju i napala je.

Priskačući u pomoć, Betein brat se hrabro borio sa ajkulom ubadajući je u oči prstima, ali je ona nažalost ipak uspela da zagrize dva puta njenu desnu nogu pre nego što je otplivala dalje. Betea je primljena u obližnju bolnicu sa ozbiljnim povredama noge i trenutno je budna i nalazi se na intenzivnoj nezi nakon što je gotovo izgubila život zbog ove zveri dugačke gotovo tri metra.

Bolnica je postavila fotografiju devojke i njenog brata sa opisom: „Adison ima strašna oštećenja mekog tkiva na svojoj desnoj nozi. Trauma tim naše bolnice je stabilizovao, sa hirurgom urgentnog centra koji je izvršio operaciju sa ciljem da uspostavi normalan protok krvi i sačuva joj nogu. Ona će otići na još jednu operaciju kako bi se potpuno utvrdilo ukupno oštećenje na njenoj nozi i odlučilo kakav bi tretman trebalo primeniti u daljem procesu očuvanja zdravlja njene noge“.

Bolnica je takođe napisala da će Betein oporavak biti dug i da je njena porodica zahvalila njihovoj zajednici i okrugu zbog pomoći i podrške tokom ovih teških vremena. Šerif Tejlor Okruga na Floridi izneo je tokom konferencije za novinare da plivači moraju ostati budni i stalno na oprezu, praktikujići bezbednosne mere.

„Neka pravila koja kupači moraju poštovati: nikada ne plivajte sami, ne ulazite u vodu u blizini ribara, izbegavajte površine kao što su peščani sprudovi, u kojima ajkule vole da se okupljaju, ne plivajte u blizini velikih ribnjaka i izbegavajte nagle pokrete u vodi“, dodao je šerif.

Florida beleži u proseku dvadeset i pet napada ajkula svake godine tokom poslednjih pola decenije. Ovo je najveći broj napada na čitavom svetu, dok pojedini izvori navode kako se zbog njega i broj kupača vremenom smanjuje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group