Zašto je spavanje u donjem vešu opasno

Prema američkim lekarima, pidžame i gaće mogu da izazovu nepopravljivu štetu po zdravlje.

Kada je hladno vreme, mnogi od nas spavaju u pidžamama, a tokom leta u donjem vešu. Prema rečima stručnjaka to će učiniti više štete nego koristi.

Američki lekari su oglasili alarm i pozivaju svoje pacijente da odustanu od donjeg rublja. Ne u smislu da ga uopšte ne nose, već da za spavanje odaberu šorts. Lekari kažu da je donji veš uzrok raznih bolesti kod muškaraca i žena. Genitalije su prekrivene tkaninom, ne dišu, znoje se i to je sredina postala dom za bakterije i gljivice. Neke mogu da izazovu iritaciju, druge pojavu osipa ili crvenila. Kršenje prirodne mikroflore kod žena će rezultirati ne samo neprijatnim simptomima, već i upalama, koje zauzvrat mogu sprečiti trudnoću.

Muškarci su takođe u opasnosti. Prema rečima dr. Brijna Steksnera, muškarci koji spavaju u donjem vešu ugrožavaju kvalitet njihove semene tečnosti, jer su tokom noći genitalije umotane i dolazi do pregrevanja. 

Lekari su čak sproveli anketu i utvrdili da samo 18% stanovnika spava opušteno bez donjeg rublja. Uzgred, doktori kažu da san na ovaj način ne samo poboljšava zdravlje, već i seksualni život parova.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group