Zastrašujući džinovski novi pauk otkriven u Australiji

Zastrašujući novi pauk otkriven je u jazbinama Australije, sa Euoplos Dignitas, strašnim, crvenim stvorenjem koje se krije u 'zagonetnim zamkama' i drži se van vidokruga…

Apsolutno zastrašujuća nova džinovska vrsta pauka otkrivena je u Australiji, a retka crvena zver potencijalno može da ujede one koji joj se nađu na putu. Živeći u šumskim predelima Kvinslenda u Australiji, užasavajuća zver sa "zamkom" može se naći u Brigalov pojasu za one koji su zainteresovani da se suoče sa ogromnim stvorenjem licem u lice.

Njegova boja i noge su jezive koliko god mogu biti, i sa prečnikom od 3 cm oko glave, ovaj arahnid se krije u crnoj zemlji i zakopava u prljavštinu Eidsvolda i Montoa. Dobivši svoje ime od latinskih reči za dostojanstvo i veličinu, Euoplos Dignitas je sušta suprotnost tom opisu, odnosno stvorenje divljeg izgleda koje u svima koji su ga videli izaziva apsolutni užas.

Primarni arahnolog Muzeja Kvinslenda, Majkl Riks, rekao je: „Ženke, koje su veći primerci ovog pauka, dugačke su skoro pet centimetara. Imaju ova zaista zagonetna vrata u ovim šumskim staništima na zemlji i većina ljudi ne bi ni shvatila da su tamo."

Ta „velika, lepa“ stvorenja su definitivno masivna i čini se da vrsta provodi godine skrivena u svojim jazbinama. Dr Riks je, govoreći za ABC News, dodao: „Mužjaci ove vrste su medenocrvene boje — zaista su prilično zapanjujući.”

Ta zapanjujuća stvorenja takođe mogu da ugrizu, a ako to učine, nema previše razloga za brigu jer ne poseduju nikakav opasan otrov, ali mogu ostaviti prilično bolan ubod.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group