Kinezi napravili robota koji ubija korona virus

Ovaj robotizovani medicinar košta 40.000 dolara...

Sada kada je Kina oslobođena masivnog napada korona virusa, svoju energiju i um usmerava na čišćenje i dezinfekciju bolnica da bi se otarasila virusa koji je se zadržao na određenim mestima.

Da bi to postigli, Kinezi su napravili bolničkog robota od 40 000 dolara koji koristi kombinaciju UV svetla i tečnog dezinfekcijskog spreja za ubijanje virusnih patogena. Iz onoga što smo naučili znamo da ovaj robot ima četiri grupe UV sijalica koje uništavaju bakterije, zajedno s pet mlaznica za raspršivanje dezinfekcionog spreja, koji ubija virus koji se možda izvukao od smrtonosnog svetla.

Ovaj droid deluje kao vrlo obećavajuća opcija, jer on može da nosi 1500 mililitara dezinfekcione tečnosti, što znači da mnogo puta može da prska i može da očisti čitave prostorije za nekoliko minuta.

Droid za dezinfekciju visok je 1,4 metra i košta najmanje 40 000 dolara, a dizajniralo ga je šangajsko preduzeće Keenon Robotics sa sedištem u Kini. Droid za dezinfekciju posebno je napravljen za koronavirus i prema kineskim propisima za borbu protiv COVID-19, zračenje UV svetlošću i dezinfekcija spreja na bazi vodonik peroksida trebalo bi da se radi dva puta dnevno.

Kinezi kažu da će ovakve droide zaposliti u svim bolnicvama kako bi se maksimalno potrudili da iskorene koronu, a verovatno će se ovi roboti isporučivati i u sve zemlje sveta gde je korona zarazila veliki broj ljudi.

Foto:Luxurytopics

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group