Ko su vaši nevidljivi heroji?

79% stanovnika Srbije veruje da nevidljivi heroji zaslužuju više pažnje tokom praznične sezone, otkriva HONOR istraživanje.

Praznična sezona donosi toplinu porodičnih okupljanja i radost deljenja sa najbližima. Shodno tome, u ovom periodu godine smo posebno svesni njihovog značaja u našim životima. Dok sumiramo sve prošlogodišnje odluke, želimo da podelimo zajedničke trenutke sa porodicom i prijateljima i što više vremena provedemo sa njima. Ipak, postoje i oni koji nisu u mogućnosti da iste provedu sa svojim najmilijima. To su naši nevidljivi heroji koji su uvek uz sve nas. 

Sa željom da ih učini vidljivim i istakne njihovo zalaganje, kompanija HONOR je odlučila da ove praznične sezone slavi i nagradi sve one ljude koji su u određenom trenutku tuđe potrebe stavili ispred svojih, bez očekivanja ičega zauzvrat. Kao deo kampanje, kompanija HONOR je sprovela i istraživanje koje je potvrdilo duboko poštovanje stanovnika Srbije prema svim nevidljivim herojima. Prema istraživanju, više od polovine ispitanika veruje da bi cela zajednica trebalo da iskaže veću zahvalnost za doprinos pojedinaca zbog kojih imamo osećaj sigurnosti tokom praznika, ali i cele godine.

Šta definiše nevidljive heroje?

Sve je lakše kada u životu imamo na nekoga da se oslonimo, zbog čega su ispitanici kao ultimativne vrednosti nevidljivih heroja istakli one koji su verovali u njih (40%), pružili im podršku (40%) i imali dobre namere (33%). Osim toga, prepoznata je i njihova sposobnost da u svakom trenutku kažu pravu stvar (25%) i urade nešto lepo, bez da je to traženo (24%).

Nevidljivi heroji dolaze iz svih aspekata života, dok je istraživanje pokazalo da su zdravstveni radnici i volonteri najpriznatije grupe. Više od 30% ispitanika je istaklo doprinos i radnika Javnog komunalnog preduzeća gradske čistoće koji održavaju higijenu naših gradova tokom cele godine, ali posebno praznika, kada dolazi do većeg taloženja otpada na ulicama usled organizovanih slavlja.

Kako bi odgovorili na pomenute podatke, kompanija HONOR je donacijom pametnih telefona HONOR 90 Zavodu za urgentnu medicinu želela da iskaže zahvalnost našim nevidljivim herojima, koji su uvek tu za nas, tokom praznika, ali i cele godine! Čak i kada nismo svi okupljeni na jednom mestu, važno je da mislimo jedni na druge i da uvažavamo zalaganje i sve doprinose, što je pokazalo i sprovedeno istraživanje.

„Veliko mi je zadovoljstvo da smo uspeli da ostvarimo dva cilja, prvi jeste da sve nevidljive heroje učinimo vidljivim putem naše kampanje u sklopu platforme HONOR to be with you. Drugi, još važniji, jeste da adekvatno iskažemo zahvalnost za doprinos i zalaganje radnika Zavoda za urgentnu medicinu.  Oni su naši heroji koji su uz nas tokom praznika, ali i cele godine.” izjavio je Peter Zhu Di, generalni menadžer kompanije HONOR za Srbiju, Hrvatsku, Austriju i Sloveniju.

Uticaj najbližih na celokupnu zajednicu

U sklopu platforme HONOR to be with you, HONOR je kreirao i video koji slavi i naglašava zalaganje svih nevidljivih heroja, ali ističe i snažnu poruku, a to je da tehnologija spaja i ljude koji su onemogućeni da provedu praznike sa svojim najbližima. Ova prepreka može biti emotivno teška jer se prisustvo voljenih, kao i njihov uticaj, ne dovodi u pitanje. Shodno tome, čak 56% ispitanika istaklo je roditelje kao nevidljive heroje, a 33% prijatelje. Zbog podrške od strane voljenih, 50% je istaklo da su ih nevidljivi heroji podstakli na pozitivne promene u okviru zajednice. Osim pomenutog videa, kompanija HONOR je odlučila da ide korak dalje i kreira kampanju na društvenim mrežama sa ciljem da na adekvatan način istakne doprinos svih nevidljivih heroja. Praznici su period kada bi trebalo da negujemo i iskažemo osećaj zahvalnosti. Samim tim, ovo je idealna prilika da podelite priče o vašim herojima i date im do znanja koji je njihov značaj u vašim životima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group