Abramovičev novac otet i poslat u Ukrajinu

Dolazi do ozbiljnih promena u životu milijardera Romana Abramoviča.

Čuveni fudbalski klub Čelsi ostao je bez svog slavnog vlasnika, koji mu je za skoro 20 godina pokroviteljstva doneo UEFA Superkup i najmanje 21 trofej. Međutim, u vezi sa nedavnim događajima, ruski biznismen je ipak morao da se oprosti od svog imetka. Prepustio je uzde američkim preduzetnicima Todu Boeliju, Marku Volteru i švajcarskom biznismenu Hansjorgu Visu.

Fudbalski klub Čelsi potvrđuje da su dogovoreni uslovi pod kojima će nova grupa vlasnika na čelu sa Todom Boelijem (i njegovom kompanijom Clearlake Capital), Markom Volterom i Hansjorgom Visom preuzeti klub.

Do uspešnog završetka transakcije ostali su samo manji dogovori i nijanse sa papirologijom, ali će ona biti završena do kraja maja. Ukupno, novi investitori su platili 5,1 milijardu dolara, za ukupnu naknadu od oko 3 milijarde dolara. Međutim, nakon što sredstva budu uplaćena na račun, ona će ići u dobrotvorne svrhe i oko 2 milijarde dolara će novi vlasnici poslati u razvoj samog Čelsija. Abramovič neće dobiti ništa, pa je prodaja veoma uslovna. Sam Roman je još početkom marta u dirljivoj objavi na društvenim mrežama izrazio svoja osećanja.

„Molim vas da znate da je ova odluka bila neverovatno teška i da me boli što ovako napuštam klub. Ipak, verujem da je ovaj rastanak u interesu kluba. Biti deo Čelsija bila je privilegija života. Ponosan sam na naša zajednička dostignuća. Fudbalski klub Čelsi i njegovi navijači zauvek će ostati u mom srcu", napisao je on.

Ali ko je dobio priliku da poseduje klub posle Abramoviča? Boeli (46) je najpoznatiji kao suvlasnik bejzbol kluba Dodžers, Mark Volter je glavni vlasnik Dodžersa, a Hansjorg Vis, švajcarski preduzetnik koji se obogatio u oblasti medicine, sada ima 86 godina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group