ChatGPT i onlajn poker: Za i protiv

Došao je niotkuda i odmah postao legenda. Do pre nekoliko meseci, samo su najveći poznavaoci novih tehnologija uopšte čuli za ChatGPT, a sada je neizbežan – i kontroverzan.

Ovaj program koji koristi veštačku inteligenciju omogućava da sa njim vodite razgovore, a njegovi tvorci tvrde da on uči i da postaje sve pametniji. O tome su, uostalom, pisali i brojni stručnjaci i poznati časopisi.

Bilo je valjda samo pitanje vremena kada će se neko zapitati da li bi ChatGPT mogao da počne da igra i poker. I kao što su nekada kompjuteri seli za šahovsku tablu i prevazišli mogućnosti ljudskog uma, tako je opravdana i dilema da li se ChatGPT može koristiti i u partiji pokera.

Čuvena kartaška igra koja decenijama opčinjava igrače zavisi od sreće, ali i od umeća. I upravo je to razlog zbog kojeg dobar deo igrača priznaje da već koketira sa AI „asistentom“.

Ume li računar da igra poker?

Daleko od toga da je veštačka inteligencija novotarija u svetu pokera. Odavno postoje računarski programi i drugi alati koji igračima pomažu da se bolje spreme i da „pročitaju“ igru, ali tek je ekspanzija ChatGPT-ja i sličnih programa otvorila ovo pitanje do kraja.

ChatGPT može da analizira ne samo partiju koja je u toku, već i da u svoju analizu uključi i navike vašeg protivnika.

Šta kažu profesionalni pokeraši?

U jednom relevantnom istraživanju sprovedenom u Americi, 22 odsto ispitanika navelo je da već uveliko koristi AI u svojim kartaškim partijama. I što su učesnici studije bili mlađi, to su bili više naklonjeniji novim tehnologijama.

Evo kako su odgovorili na pitanje za šta koriste ChatGPT u pokeru:

  • Skoro dve trećine, tačnije 57 odsto, kazalo je da pomoću veštačke inteligencije razrađuju strategije za pobedu u pokeru. Nešto manji procenat, 52 odsto, reklo je da im AI pomaže da simuliraju različite scenarije.
  • Impozantan je i broj onih koji su kazali da će AI botovi prevazići ljudski um. Takvih je bilo čak 70 odsto među pokerašima.

Da li veštačka inteligencija greši?

Oni iskusniji igrači, pak, tvrde da ChatGPT, makar na ovom stupnju razvoja, pravi veliki broj grešaka. Ukoliko mu se obratite za savet, on bi mogao da vas navede na pogrešan korak.

Oni koji se protive korišćenju tehnologije imaju i jedan sasvim legitiman argument: ne postoji ništa lepše od uspešnog blefa tokom jedne napete partije. A tako nešto može da sprovede samo čovek od krvi i mesa, zar ne?

ChatGPT u srpskim i inostranim kazinima

Veštačka inteligencija toliko je napredovala da je često teško povući jasnu liniju i utvrditi da li je neki sadržaj proizveo čovek ili softver. Upravo zato ne postoje podaci koliko se u domaćim kazinima koristi ChatGPT ili slični alati.

Ne sumnjamo da ima onih koji bi to rado probali. Bez obzira na to da li želite da se oprobate sami ili biste voleli pomoć sa strane, naš savet je samo jedan: birajte legalne kazine koji imaju bonus dobrodošlice. Ukoliko su u njega uključeni free spinovi, tim bolje.

Zaključak

Napredak tehnologije jednostavno je nezaustavljiv. Možete da joj se opirete, ali ne možete da joj pobegnete. Možda je vreme da naučimo da živimo sa ChatGPT-jem, iako će svaki pravi ljubitelj pokera tvrditi da računar nikada neće zameniti strast i napetost.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group