Australijanac slučajno popio pivo od 65.000 evra

Jedan čovek iz Australije, slučajno je potrošio 55.000 britanskih funti, odnosno 65.000 evra na jedno piće tokom svog putovanja u Ujedinjeno Kraljevstvo, opisujući ga kao najskuplje pivo na svetu…

Svi smo doživeli taj trenutak kada otvorimo aplikaciju naše banke nakon nekoliko piva i otkrijemo da smo potrošili daleko više novca nego što je trebalo. Samim tim, možete samo zamisliti kako se Piter Lalor osećao kada je video da je potrošio 65.000 evra u jednom pabu. Ipak, razlika je u činjenici da je njegov trošak nastao zbog greške koju je načinio barmen u mančesterskom Malmaison baru.

Prema navodima, Lalor je odseo u Malmaison hotelu pre početka jednog meča kriketa pre tri godine, kada je odlučio da želi da se počasti flašom Deuchars IPA piva u baru, koje je trebalo da košta samo 5.50 funti. Shvatio je da nešto nije bilo u redu kada je otišao da plati svoj dug.

Kako on kaže: “Nisam poneo naočare za čitanje sa sobom kada mi je konobarica pokazala račun za pivo i kada je imala nekih problema sa naplatom, nisam mnogo mislio o tome, jer je eventualno sve bilo rešeno. Rekao sam da ne želim račun i ona je otišla dalje svojim poslom. Ipak, nešto me je nagnalo da se zapitam koliko sam ja to platio za jedno pivo. Ona je proverila cifru, stavila ruku preko usta i zakikotala se, odbila je da mi kaže cifru i rekla je da je došlo do greške i da će ona sve rešiti. Uporno se cerekala, a ja sam joj rekao da želim da sve odmah bude ispravljeno. Otišla je po svog menadžera koji je čitavu situaciju shvatio daleko ozbiljnije i pokušavao je da uredi povraćaj novca. Rekla mi je da će me neko od njih kontaktirati”.

Budući da niko nije pokušao da stupi u kontakt sa njim, Lalor je otišao da proveri svoj račun, kada je video koja suma je skinuta sa njegovog računa: “Povrh svega toga, platio sam i proviziju za transakciju u visini od oko 2.600 evra. Ona mi je vraćena na račun, ali ne i veći iznos koji sam platio”.

Kako on kaže, osoblje hotela je dalo sve od sebe da mu pomogne, ali tek nakon što je ovaj incident podelio sa svojim pratiocima na Twitteru. Portparol Malmaison hotela je izjavio da se oni trenutno bave istragom kako bi otkrili šta se tačno dogodilo: “Kontaktirali smo Pitera kako bismo mu se izvinili i pobrinuli se da ovo što pre bude rešeno.”

Na svu sreću, Lalor je po svemu sudeći čovek sa kvalitetnim smislom za humor, pa je na Twitteru izjavio da je pivo bilo zaista ukusno, ali da barem za sada neće odneti titulu najboljeg koje je ikada probao.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group