FASHION FRAMES - salon of excellence

Jedno od glavnih dešavanja drugog dana Pitti Uomo-a, je bila četvrta edicija Fashion Frames – Salon elegancije, održana 16. Juna u Four Seasons Hotel u Firenci, organizovana od strane Cris Egger i Aleksandra Đorđevića iz DeGorsi Luxury Consulting, uz podršku Italijanske komore mode i njihovog predsednika Mario dell’Oglio.

Jedinstvena i spektakularno oslikana lođa jedne od najprestižnijih lokacija na svetu, Palate Geradeska, bila je savršeno mesto za izbor jedinstvenih predmeta izabranih od strane kustosa i majstora ženske vrhunske elegancije i nakita, kao i majstora muškog krojenja i izrade cipela. Brojni modni kupci i predstavnici medija, između ostalih Wei Koh i Sarah Ann Muray iz The Rake magazina, Gianpiero Molteni iz Tessabit-a, Tiziano Cereda iz Biffi-a, Lino Ieluzzi iz Al Bazar-a, Giansandro Cantori iz BeSpoke magazina, Giorgia Pizzi iz Harvey Nichols i drugi su bili oduševljeni da pogledaju, dodirnu i osete specijalnu selekciju elegancije. 

Vrhunac izbora za gospodu je bila Sartoria SCIAMAT, jedna od trenutno najkreativnijih postavki u krojačkoj eri renesanse. Oni su se predstavili sa dva komada specijalno namenjenih za večernju toaletu, blejzerom na jedno kopčanje u crvenoj i plavoj tartan sari sa lanenim detaljima, i modelom blejzera na duplo kopčanje sa šal kragnom u mornarsko plavoj boji u boucle tkanju. Oslanjajući se na klasične forme, oni su miksovali plavu i crnu kako bi postigli iznenađujući efekat proizvoda, striktno ručno urađen po najboljoj krojačkoj tradiciji.

Idealan spoj za ovu pomenutu selekciju je bila ekskluzivna kolekcija večernjih DUCAL cipela, firentinskih majstora koji od 1930.godine prave vrhunske muške elegantne cipele. Među nekoliko komada od lakovane i kavalino kože, svile, antilop i kože od aligatora, najviše pažnje privukle su prefinjene slamene ručno tkane slip-on cipele u kombinaciji sa svilenom leptir mašnom.

Povrh svega, dragoceni ručno izrađeni satovi, kutije za cigarete i aksesoari napravljeni od strane CARTTIME, su reprezentovali besprekorno zanatstvo i praktičnost. Vrhunac njihove prezentacije je bio mali držač za cigarete od krokodilske kože sa ugrađenim humidorom za samo dve cigarete.

Ženska selekcija je predvođena majstorskim komadima nakita Marine Corazziari koji je jednako ekstravgantan i unikatan. Svaki ručno napravljen komad nakita bi bio očaravajući deo rafinirane ženske garderobe i posebno efektan kad se upari sa pefinjenom elegancijom Raffaelle Curiel, jedne od najvažnijih dizajnera visoke mode u Italiji, koja se ove godine po prvi put priključila Fashion Frames-u. Ekskluzivne naočare Luca Pagni-a su bile još jedna upečatljiva tačka kada je reč o aksesoaru koji spaja neobičanu jednostavnu kreativnost sa očekivanim rezultatom, gde naočare postaju deo vašeg prepoznatljivog  stila.

Specijalni gost ovog izdanja je bio poznati holandski brend STROKE, predstavljen po prvi put u Italiji, sa selekcijom luksuznih komada, ručno tkanim ešarpama i odevnim predmetima kao idealan deo ležerne elegancije. Na kraju, proizvođač aksesoara I MISTERI iz Firence, pokazao je svoju prvu limitiranu seriju ručno pravljenih torbi i aksesoara koje su odmah bile razgrabljene od strane modnih kupaca.

I ovog puta FASHION FRAMES - SALON OF EXCELLENCE se potvrdio kao nezaobilazan momenat bogate modne ponude PITTI UOMO, najznačajnijeg susreta muških modnih brendova  na svetu. Sledeća edicija je planirana za januar 2016. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group