Jeftini trikovi da vaš dom izgleda skupo

Postoji mnogo načina da svoj dom učinite luksuznim bez velikih ulaganja. Naprotiv, tajna skupocenog izgleda često je upravo u zlatnom pravilu - manje je više.

Uz malo truda i kreativnosti možete oplemeniti svaki prostor, bilo da u njemu živite, bilo da želite da povećate šansu i podignete cenu za prodaju nekretnine u Beogradu.

Budite hrabri pri odabiru nameštaja

Trend skladnog i savršeno uklopljenog nameštaja davno je prošao. Sada enterijerima vladaju boje, teksture i smeli komadi koji prostoru daju lični pečat. Na primer, antička komoda u minimalistčki uređenom i modernom enterijeru delovaće skupoceno i originalno. Umesto da prostor opremite nameštajem od istog drveta, iste nijanse ili teksture, poigrajte se materijalima i bojama kako biste postigli prefinjen izgled.

Uložite u rasvetu

Ne, ne mislimo da vaš novi luster nužno mora biti skupocen. Ali nema luksuznog prostora bez rasvete koja ostavlja utisak, te se potrudite da vaše osvetljenje izgleda skupoceno, bez obzira na njegovu realnu cenu. Lep i originalan luster predstavlja nakit svakog doma, tvrde dizajneri. Kada je rasveta u pitanju, savet je - što veće, to bolje. Nećete mnogo pogrešiti ako izaberete malo veći luster za svoju sobu, ali će premali luster u prostoriji uvek izgledati neskladno i neprimereno.

Ukrasite zidove

Iako je istina da prazni zidovi, kao i oni pretrpani slikama pejzaža podjednako naružuju prostor, uveravamo vas da ćete uz par jednostavnih saveta i vi sami moći da postognete luksuzan izgled vaše zidne galerije. Prvo i najvažnije je da izbor slika bude nešto vama lično blisko, lepo i drago, da odražava vaš lični stil i u vama budi emocije. Dakle, ne nasumično odabrane slike sa rasprodaje koje izgledaju lepo jer su crno bele, već nešto što vašem domu daje vaš lični pečat. Dajte sebi vremena koliko god da vam je potrebno da izaberete prave slike i ne požurujte proces. Uz kvalitetnu štampu i ramove danas reprodukcije najvećih umetničkih dela mogu krasiti i vaš dom.

Dodajte zelenilo

Biljke će vašem domu doneti momenat mira i raskoša. Ukoliko nemate vremena ni veština za gajenje sobnog cveća, danas se proizvode veštačke opcije koje mogu biti jako kvalitetno urađene i veoma verne živim biljkama, te njima možete postići isti efekat.

Bela posteljina za efekat luksuza

Bela posteljina asocira na čistoću, jednostavnost i luksuz. Koristeći belu posteljinu u svojoj spavaćoj sobi evociraćete skupoceni efekat luksuznih hotela. Bonus prednost - bele posteljine mogu se iskuvavati i izbeljivati za trajni efekat čistoće i elegancije.

Ubacite luksuzne materijale

Ne morate sve u svom domu zameniti skupocenim materijalima. Razmislite o tome koje delove stana najviše koristite ili smatrate najvažnijim ili najlepšim i naravite prioritete - bilo da je reč o mermernom lavabou, ili gipsanom kaminu u dnevnoj sobi. No, još jeftinija rešenja sa podjednako lepim efektom su detalji od luksuznih materijala, poput keramičkog poslužavnika na stočiću, pozlaćenih kvaka ili svećnjaka u dnevnoj sobi.

Stil je u detaljima

Nikada ne potcenjujte moć sitnica - zanimljiv držač za sapun, lepo izložena oprema za kuvanje na radnoj površini, stakleni držači za tufere ili štapiće za uši… Sve te male stvari dodaju notu lepote i luksuza svakodnevnom životu i prostoru. Takođe, eliminacijom plastičnih originalnih pakovanja proizvoda pročistićete prostor od šarenila, nalepnica i utiska pretrpanosti i uneti u isti dozu reda i elegancije.

Samo neka sija!

Za jeftin a efektan momenat u vašem stanu iskoristite zlatnu boju u spreju i prefarbajte poneki ram za slike ili ogledalo, poslužavnike ili vaze. Ova jeftina ideja može delovati jako skupoceno, a za inspiraciju i ideje pregledajte internet, koji je prepun ovakvih projekata.

Ne zaboravite na miris

Postavljanjem difuzera za eterična ulja unećete u svoj dom prelepe mirise koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za efekat prijatne ušuškanosti možete nabaviti i mirišljave sveće. Šta god da je vaš izbor, činjenica je da će pažljivo odabrani miris za vaš dom čitavo iskustvo boravka u njemu znatno unaprediti i podići na jedan luksizniji nivo.

Raščistite haos

Možda je ovo trebalo da bude prvi savet jer od njega sve počinje, ali ostavili smo ga za kraj jer je ipak najvažniji. Ovo je potpuno besplatan trik kojim ćete postići možda i najveći efekat luksuza. Ukoliko minimalizam nike vaš stil, dovoljno će biti da se otarasite viška stvari i da jednostavno svaka stvar u vašem domu ima svoje mesto. Ukoliko i pored raščišćavanja i dalje osećate da vam je potreban veći prostor, možda je vreme da razmislite o kupovini novog stambenog prostora. Na sajtu 4zida.rs pronaći ćete najbolju ponudu novogradnji u Beogradu.

Nadamo se da ćete među ovim trikovima pronaći neke i za sebe, te da će vas njihova primena dovesti bar korak bliže do doma iz vaših snova.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group