4 metode za depilaciju prepona

Više slika

Više slika

Kada govorimo o depilaciji prepona, većinom pomislimo na pripadnice ženske populacije, ali mi ćemo ovaj put govoriti o muškoj depilaciji.

Iako su žene možda stručnije u ovom polju, muškarci moraju da održe korak sa njima i da im pokažu da su i oni spremni da se „ulepšaju“. Dakle, šta je to depilacija? Depilacija je proces uklanjanja nepotrebnih dlaka sa vašeg tela. Društvo u kome danas živimo postalo je veoma strogo kada su u pitanju dlake na telu. Ženama je definitivno teže, jer one ne smeju da dopuste da „zarastu“, dok muškarci mogu da budu prekriveni dlakama. Ova tema je vrlo „osetljiva“, jer postoje ljudi koji su za i protiv depilacije.

Vremenom, žene su se navikle na depilaciju koja im je postala deo dnevne rutine. Međutim, muškarci su takođe dobili želju da se reše nepotrebnih dlaka. Najčešći razlozi za depilaciju su lepši i privlačniji izgled i higijena.

Kako bi pomogli muškoj populaciji da održe korak sa ženama, predstavićemo vam 4 metode za depilaciju prepona:

1. BRIJAČ I KREMA

Najlakši, najbrži i najpoznatiji način muškarcima jeste depilacija uz pomoć kreme i brijača. Međutim, ova metoda nije baš efektivna. Pošto se dlake skraćuju brojačem, već sutradan će početi ponovo da rastu, a ako imate osetljivu kožu, verovatno ćete imati i iritaciju u vidu crvenila. Da biste ublažili ovu reakciju, odmah nakon depilacije nanesite puder ili ulje sa umirujućim dejstvom. Možete se poslužiti kremom za depilaciju, koja je pre svega namenjena ženskoj populaciji i koja je nešto bezbedniji način odstranjivanja dlaka. Mana ovog načina je uticaj koji krema može imati na osetljivu kožu, pa stoga preporučujemo da svaki proizvod prvo istestirate na unutrašnjem delu podlaktice, gde je koža najosetljivija. Krema za depilaciju je trajnije rešenje od brijača, ali zahteva dosta vremena za korišćenje.

2. TRIMER

Trimer je takođe veoma efektivan i brz način da „sredite“ vaše intimne delove, ali njegova mana je da, kao i brijač, samo skraćuje dlaku koja posle nekog vremena počinje vrlo brzo da raste. Trimer je odlično rešenje ako želite da „održavate“ intimnu zonu, ali ako hoćete potpuno da se rešite dlaka, morate se okrenuti drugoj metodi.

3. DEPILACIJA VOSKOM

Stigli smo do najboljnije, ali i najefektivnije metode. Depilacija voskom je odlično rešenje ako želite da se rešite nepoželjnih dlaka na telu. Iako se ova metoda može raditi i samostalno kod kuće, najbolje efekte dobićete ako odete kod kozmetičara, mada će retko koji muškarac na to pristati. Ako se odlučite za ovu metodu, stisnite jako zube i povucite jako. Možda će vas koža malo peći, ali dlaka više neće biti. Imajte na umu da neki saloni lepote nude opciju lokalne anestezije tako da može biti bezbolna, ali nosi rizik reakcije tela na anesteziju, pa nije preporučljiva svima.

4.  TRAJNA DEPILACIJA

Najsavremenija metoda depilacije nudi vam da trajno uklonite neželjene dlake sa vašeg tela. Ovaj efekat postiže se specijalnim laserom, koji svojom svetlošću spaljuje koren dlake i sprečava dalji rast. Potrebno je uraditi nekoliko tretmana kako bi potpuno sprečili rast dlake. Iako ovo zvuči kao najbolja metoda, ona je zbog toga i najskuplja i potreban vam je dubok džep za ovaj način depilacije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group